Adunarea generală a asociației de proprietari poate hotărî modalitatea de repartizare a cheltuielilor privind părțile comune in ceea ce privește schimbarea ascensorlui? Modificarea și completarea Legeii 230/2007 art. 47/1 respectiv 48/4 au fost adoptate? Legea privind asociațiile de proprietari impune ca unele cheltuieli de întreținere a spațiilor comune dintr-un imobil să fie calculate în funcție de suprafața utilă a unui apartament, pe cota parte indiviză de proprietate, nu de numărul de persoane care locuiesc în acel spațiu. Articolul 44 alineatul 1 si 4 impun asociației de proprietari obligativitatea repartizării cheltuielilor cu privire la părțile comune pe cota parte indiviză, ori anumite cheltuieli precum ar fi cele de curățenie sau cele privind ascensorul ar trebui repartizate pe numărul de persoane care locuiesc în acel condominiu. Corectitudinea și obiectivitatea, articolului 44 cu privire la efectuarea calculelor și repartizarea cheltuielilor pe cota parte indiviză este incorectă din punctul meu de vedere. Această prevedere este netemeinică, nelegală și discriminatorie. Exemplu concret, stau la etajul 1 în apartament și de când m-am mutat nu am folosit ascensorul. El trebuie schimbat. Mi-au fost ceruți 500 de lei la consum dar am observat că cotizația ce a fost stabilită '' în conformitate cu legile în vigoare'' a fost de 500 lei de garsonieră și 1000 de lei apartament. Așa mi-am dat seama de o neregulă în înregistrările asociației și anume ca eram înregistrat cu garsonieră în loc de apartament. Deja plătisem cei 500 de lei dar am ținut sa fiu corect și asa ca m-am mai ales cu încă 500 de lei la consum. Va întreb, 1-este corect sa plătesc pentru un serviciu pe care nu îl folosesc? 2-dar sa plătesc 500 de lei în plus la et 1 cu doua persoane la întreținere fata de cel care sta la 9 în garsonieră cu 4 persoane?