avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate RazvanLzu

Activitate RazvanLzu

Nu exista un link despre o astfel de declaratie, de aceea am si intrat pe acest forum, pentru a obtine raspunsuri legale.
Puteti lua legatura pe cai oficiale cu cei de la martorii lui Iehova, prin intermediul situ-lui lor, JW.org,
Declaratia lor este distribuita tot de ei, pentru membri lor, am putea-o numi cu "circuit inchis".
Am vazut aceea declaratie, si am mai vazut si alte cazuri in care refuzul transfuziei chiar a salvat viata.
Repet intrebarea de mai sus. De ce ei au voie si noi nu ? :)

Stiti bine de existenta unei astfel de declaratii pe care chiar statul prin ministrul sanatatii o aproba.
Uitati-va la declaratia "Fara Sange" a Martorilor.
Intrebarea mea este, de ce ei au voie si noi nu?
De ce credeți dvs ca ei chiar respecta cu strictețe aceste lucruri.
Cred ca din punct de vedere medical, am putea discuta mii de ani despre ce este bine si ce nu. Intrebarea mea nu este medicala, sau despre ce e mai bine sa fac sau nu.
Intrebarea mea e strict juridica, am sau nu o cale legala prin care sa pot renunța la aceste transfuzii de sânge.
Exemplele negative de transfuzii sunt o grămadă doar ca nu sunt mediatizate. In schimb exista exemple din media care intaresc ideea ca transfuziile sunt bune.(chiar daca uneori sunt ridicole, exemplul tinerei din Suceava din 2015,care ar fi murit de la faptul ca sa refuzat transfuzia, dar nimeni nu vrea sa inteleaga ca aceea tanara a fost lovita de tren!!!)

Are vreo importanta faptul ca discutia este ipotetica?
Cu ce ma incalzeste pe mine ca doctorul sau alt cadru raspunde penal, daca eu sunt mort sau grav afectat de decizia lor. Vreau sa pot lua eu decizia atunci cand cred ca cele recomandate sunt absurde.
Accident de mașină. Starea mea este de inconștiență. Salvarea ma duce direct catre un spital de stat. Fara nici un document asupra mea, mi se face o transfuzie de sange in urma careia, din diferite motive (gresire grupa sanguina, sange infestat cu bacterii sau virusi, etc) survine decesul. Apare un alt medic dupa deces care constata ca daca nu se facea transfuzia, pacientul avea sanse mari de a trăi.
Exista astfel de foi de refuz, doar ca nu stiu calea legala de obtinere a lor.
La fel ca si la refuzul vaccinului, mi se pare putin sa o numim rea-vointa, faptul ca statul nu ne informează.
Si acum haideti sa si privim partea de spital in România.
Ma duc internat in spital si nenea/tanti imi spune ca ei nu fac decat transfuzie, ca alternative nu exista, chit ca sunt multe alternative.
Caile legale? Sa zicem ca eu nu sunt in starea de a ma deplasa la un alt spital. Sau ca la noi in Romania, indiferent de spital, tot transfuzia este pe primul loc.
Perfect. Abia acum incepem sa ajungem sa ne intelegem. Imi place ca spuneți prelungeste viata, banuiesc eu.
Eu nu pun aici o intrebare pe termeni medicali, cat sau cum poate un tratament oferit de cineva sa imi prelungeasca viata.
Eu intreb cum pot, in limitele legii din România, ca atunci cand simt ca un tratament nu este de folos pentru mine, din considerentul meu, sa il refuz.
Personal am asistat la un caz unde efectuarea transfuziei putea duce la deces.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Statul prin medici are obligatia legala de a prelungi viata pacientului.
Transfuzia prelungeste viata...banuiesc eu...
Toti oamenii mor mai devreme sau mai tarziu...

Si atunci in cazul in care iau aceasta transfuzie dar mor, nu poate fi considerata tot sinucidere?

Sinuciderea este interzisa de lege.

Hai sa luam cazul in care aceasta persoana decedeaza daca nu ia fost administrat sânge deoarece a refuzat in scris acest lucru.

Care sunt consecintele in caz de lipsa transfuzie?
Decedeaza sau nu?

Exista o cale legala in Romania prin care o persoana poate refuza o transfuzie sanguina.
Din punct de vedere legal, o simpla declaratie a persoanei care urmeaza sa ii se aplice un tratament de genul acesta, nu cred ca ar fi indeajuns incat sa fie respectata de cadrele medicale.
Daca o persoana declara, in fata unui notar de exemplu, si cu parafa acestuia, ca refuza transfuzia si sau donarea sangelui, are acesta declaratie puterea legala sa opreasca un astfel de tratament medical?