avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate electrasmartgsm

Activitate electrasmartgsm

Va multumesc frumos pentru raspuns. O zi buna!
Buna ziua,
O persoana fizica ce a obtinut in 2018 venituri din dividende, sub plafonul de 12 salarii minime pe economie, are obligatia depunerii Declaratiei Unice? Daca da, ce se bifeaza la "Categoria de venit"? Nu exista rubrica pentru venituri din investitii. Aceeasi intrebare in cazul unei persoane ce a obtinut venituri atat din activitati independente, cat si din dividende (sub plafon de 22800)
Multumesc frumos
Deja s-a amintit mai sus, de doua ori chiar: se incalca din Codul Muncii Art. 169 (1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Nu poti opera retineri salariale cu titlu de daune fara o cercetare disciplinara prealabila,
Daca retinerile respective se fac din salariul de baza, atunci fapta in sine constituie contraventie. Daca se retine din bonusurile pe care ar trebui sa le acorde, atunci angajatorul le poate retine sau poate chiar sa nu mai acorde bonusul, motivand ca acesta nu este precizat in CIM