avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate And1234

Activitate And1234

Frumos spus, au fost foarte multe sanse oferite, dar nu a vrut sa isi reacunoasca vina si sa mearga in directia corecta pentru a fi o familie.

route a scris:

Ca sa iti faci o idee despre drepturile tale actuale: poti sa te informezi ca de exemplu in Anglia cand un copii face 18 ani poate sa locuiasca in casa parintilor doar daca le plateste chirie. La noi legea e mult mai blanda. Lupta pe care o duci cu tatal tau e decizia ta, nu e dorinta lui. Tu ai sta in casa cu cineva care nu te iubeste? Chiar si copilul tau de 20 de ani. Te-ai aliat cu mama ta si va simtiti o echipa. Cum spunea cineva pe acest forum : daca traiesti in casa cu dusmanul , nu iti mai trebuie dusmani, ai deja in casa ta unul sau doi. Alcoolismul nu e altceva decat o boala, care e din pacate fara vindecare, este o boala a sufletului si a trupului. Daca pleci si il lasi singur va muri din cauza lipsurilor, probabil va pierde apartamentul pentru ca nu va putea sa platesca. Daca stai va fi o lupta continua care va va macina pe amandoi.. Ma intreb ce s-ar intampla daca ati incerca sa va iertati unul pe celalat pentru tot si pentru toate. Ma interb ce s-ar intampla daca v-ati cere iertare unul altuia pentru tot si pentru toate. Oare va fi un miracol? Pentru asta trebuie multa sinceritate si iubire. Vei spune ca nu poti si ca nu merita. Poate nici el nu poate si tu nu meriti. Merita insa incercat si nu pentru o zi ci pentru 1 an, si totul facut din inima. S-ar putea sa descoperi nu un suflet ci doua, s-ar putea sa afli adevarul care acum iti sta ascuns.

Va inteleg, dar asta nu inseamna ca acea persoana sa aibe facilitati pe spatele dvs.

kyrakyra_65 a scris:

Cand o situatie duce la o viata grea alaturi de cineva, cel mai bun lucru este ca acele persoane sa nu mai locuiasca impreuna. A fost alegerea mamei d-voastra sa investeasca in acel apartament si sa stea cu el. Si va fi alegerea d-voastra ce o sa faceti pe viitor. Si eu am fost data afara din casa de tatal meu iar fostul sot nu a avut grija de copilul nostru niciodata . Dar eu am ales sa plec si sa nu investesc in nimic alaturi de cineva care nu merita .

Nu are nici un sens ce spuneti, avand in vedere faptul ca el nu trebuie sa ma tolereze pentru ca mama mea mi-a dat responsabilitatea sa am grija de cheltuielile casei de cand am implinit 18 ani! Nu il deranjez cu nimic, ma ocup de treburile casei si mai ales cat timp am bani si e treaz, se da pe langa mine, parand chiar interesat de viata mea, dar de fapt doar se preface ca sa-si atinga scopurile. El nu a platit apartamentul, avansul a fost dat de mama mea, ea a cumparat materialele pentru a renova casa si toate electrocasnicele+mobila sunt cumparate de ea.
Ea imi trimite bani sa ma ocup de apartament, facturi etc. El nu se ocupa in niciun fel, nu plateste facturi si nu are grija de nimic pe aici. Plus ca nu este un parinte, din moment ce nu a avut grija de mine nici financiar nici moral. A stiut doar sa abuzeze de fiecare membru al familiei si sa afirme ca apartamentul e al lui si poate sa ne dea afara pe toti, dar fiind somer din 2009, cand nu era in stare de ebrietate o suna pe mama ca sa ii ceara bani, ca cica "apartamentul nu e doar al lui".
V-as ruga sa nu va dati cu parerea cand nu cunoasteti intreaga poveste. Eu aici nu am interese ascunse, vreau doar ca acest om sa nu isi mai bata joc de noi.
Si in plus, un parinte nu e un parinte cand nu are grija de copilul sau, il bate, il injura si mai ales il da afara din casa de la 16 ani :).

kyrakyra_65 a scris:

Se pare ca acel apartament este foarte important. Mama d-voastra ar putea divorta si in urma partajului ar obtine jumatate . D-voastra nu aveti nici un drept in acel apartament. Daca nu va convine situatia , ar fi bine sa va mutati si mama d-voastra sa rezolve situatia. Parintii trebuie sa isi tolereze in casa lor toata viata copiii majori , daca acestia nu vor sa se mute ?

Buna ziua! Multumesc frumos pentru sfaturi, nu o sa devin un adult deprimat multumita faptului ca incerc de fiecare data sa nu ma las abatuta.
Nu ma asteptam ca atatia oameni sa-mi dea sfaturi si sa se ingrijoreze de starea mea psihica si fizica, multumesc inca o data!
Eu nu caut scuze pentru a pleca de aici, este nevoie de timp si de bani si chiar daca mama lucreaza in strainatate, cheltuielile sunt destul de mari pentru o singura persoana. Am fost plecata si in afara, doar ca nu m-am integrat si am decis sa ma intorc.
Legat de apartament, ma implic pentru ca am locuit aici si as vrea sa o ajut pe mama, pana la urma e o problema de familie unde fiecare trebuie sa se implice. Eu as vrea sa aflu cum o pot ajuta si indruma din punct de vedere legal pentru ca nimeni nu iti explica lucrurile astea. Si sincer din punctul meu de vedere, daca pur si simplu l-as lasa in pace, cum s-a intamplat in trecut, el ar scapa nepedepsit... Si nu mi se pare corect dupa tot ce m-a/ne-a facut sa indur/induram.

Codruţa Cimpoies a scris:

Buna seara. Stimată domnișoară problema pe care ai spus-o nu este una simplă și, din pacate, nici una singulară. Pentru a te putea bucura de frumoșii ani pe care îi ai, recomandarea mea este de a te muta in chirie cât mai repede. Scuze de genul "nu mi se pare corect ca el să rămână....." nu își au locul și,nici moral nici legal, nu este o problemă pe care sa o rezolvi tu. Acest lucru ar trebui să îl rezolve părinții tăi, iar inițiativa unui astfel de demers va trebui să o aibă mama ta, pentru ca este evident că pentru tatăl tău situatia este una convenabilă. Mai exista o varianta, pe care vad ca nu ai luat-o in calcul:daca mama ta castiga astfel încât va întreține pe amândoi de ce nu pleci la mama ta?
In ceea ce priveste problema cu alcoolul aceasta nu va dispărea niciodată, doar se va agrava.

Sigur parerile mele nu sunt neaparat juridice, dar sunt sfaturi care iti ofera o rezolvare simplă și rapidă a problemelor pe care le ai, pentru a nu deveni un adult deprimat și lipsit de bucurii. Succes!

@Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”
M-am gandit la cererea unui ordin de protectie, dar locuim in aceeasi casa iar el este proprietar si din cate am inteles este mult mai greu. Ca sa am dovezi audio/video trebuie sa stau pe langa el cand este in stare de ebrietate si sincera sa fiu mi-e frica pt ca nu se stie cat de departe poate ajunge... Eu mi-as dori sa gasesc o solutie pt a-l da afara din apartament, cum am spus mai sus cheltuielile pt facturi si intretinere sunt platite de mama mea si el nu merita sa stea acolo linistit, cu toate conditiile iar eu sa fiu data afara.

@cyan
Am incercat! Am avut tot felul de discutii cu el, dar pur si simplu neaga toate actiunile sale cu scuza ca: " eram beat".
Sa zicem ca el este genul de om ce poate manipula pe toata lumea, stie ca el are dreptul sa ma dea afara din casa daca vrea si ca nu va fi pedepsit. De aceea abuzeaza cum poate. Mutatul este inevitabil, dar acel apartament este munca mamei mele de o viata, nu mi se pare corect ca el sa ramana cu totul oferit pe tava si sa se comporte ca un animal, ma intelegeti?

@_Alin_
Nu doreste sa se lase, nu il intereseaza de niciun membru al familiei si mai ales eu cred ca simte o oarecare placere sa chinuie oamenii. Am mai sunat la politie, dar masurile luate de ei au fost irelevante, raspunsul fiind: " asa e legea"...
Si acest lucru ma intristeaza foarte tare, deoarece sunt sigura ca exista multe persoane in situatia mea care nu se simt in siguranta in propria casa!
Si nu este corect ca eu sa ma mut iar el sa ramana, asa vad eu lucrurile.