buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti cu privire la aceasta conventie uz servitute pe care mi-o cere Distrigaz sa fie semnata de catre toti vecinii-copropietari, in masura in care pe langa casa mea, pe terenul comun trece deja o teava care deserveste toti vecinii, care au avut de la Distrigaz raspuns pozitiv sa aiba instalatie utilizare la teva deja existenta(s-au intepat) la ea.
Noi suntem la mijlocul strazii, toti au gaz, dar noua nu ne-au dat acordul sa ne intepam, ba ne-au pus sa tragem o teava noua!! si sa facem si acest acord cu vecinii, dintre care 2 nu vor sa o semneze..pe motiv ca se sparge strada..si nu vor..pt. ca Distrigaz nu o sa refaca strada asa cum era!!! Mentionez ca unul dintre cei care nu vor sa semneze pt. 10 ani a ocupat abuziv o parte din teren din proprietatea noastra si abia anul trecut am reusit sa intram in posesie prin executor judecatoresc; banuiesc ca vrea sa-si plateasca polita; dar tot din cauza acestuia nu am avut gaz de 10 ani, deoarece Distrigaz cere prin notariat declaratie ca terenul sa nu fie in litigiu la momentul cererii pt. acces.
Ce putem face? Ne poate Distrigaz santaja cu aceasta conventie? Unde e scris in noul cod civil ca trebuie neaparat aceasta conventie?
Distrigaz spune ca de anul trecut s-a schimbat legea si nu mai pot permite sa dea acces sa se intepe(la instalatie de utilizare)deoarece in caz de pericol se intrerupe reteaua tuturor!!! Este adevarat? Exista aceasta noua lege? Nu am gasit nimic..
Pot obliga acei vecini sa semneze, dat fiind faptul ca ei au toti gaz si nu ne-a fost cerut niciodata de catre nici un vecin consensul nici verbal, nici scris pentru ca sa treaca teava de gaz pe drum servitute si implicit si pe proprietatea noastra si cu toate acestea toti au avut acest acces de la Distrigaz. Mi se pare ca Distrigaz face un abuz si ne discrimineaza, ba mai mult ne obliga sa facem aceasta conventie si apoi sa merg la notar sa declar pe proprie raspundere a ei nu au nici o obligatie in caz ca vreun vecin cere despagubiri!!
Pot da in judecata Distrigaz?