Buna seara !
Impreuna cu doi colegi de munca am sustras o suma de 7000 de lei. Deoarece ne mustra constiinta am marturisit. Am fost pusi sa dam declaratii precum ca am luat respectiva suma(intern,nu la politie),si ne-am scris si demisiile,urmand ca pe data de 10 sa returnam suma integral cand vom lua salariul.
Am inceput sa fim presati si amenintati cu politia daca nu restituim suma integral,inainte de termenul stabilit initial.
A treia persoana nu doreste sa mai plateasca partea sa de suma,iar noi cei din urma ar trebui sa platim si partea lui.
Salariul ne este blocat,pana vom restitui banii,si suntem in continuare presati. Ne avand cum sa dam banii fara salariu,ne vom alege cu dosare penale.
Noi doi am restituit pana acum 4000 de lei ,dar suntem presati pentru restul de 3000 pe care respectivul nostru coleg nu doreste sa ii mai plateasca .
Ce solutii avem ?
Nu ne dorim sa ne alegem cu dosare penale,eu cu colegul meu suntem la prima abatere,si am avut motive sa sustragem banii,celalalt care se da la funa este la a doua abatere(prima s-a rezolvat tot intern).
Ce putem face noi doi ?
Buna ziua !
Muncesc ca si vanzator la un magazin cu diverse articole pentru copii de aproximativ 2 luni. Pana acum nu am avut probleme extrem de mari (inafara de cele de incepator cand mai faceam cate o greseala din cauza lipsei de experienta). Acum o saptamana mi-am instiintat sefa ca trebuie sa plec in orasul natal ( mentionez ca sunt student si locuiesc cu chirie in alt oras fata de cel natal ),deoarece trebuia sa imi fac practica pentru facultate si mi-am ales de foarte mult timp sa fac practica in orasul natal intr-un santier,practica durand 3 saptamani(dar voiam sa ma intorc inapoi la locul de munca dupa ce terminam cu aceasta). Inainte sa plec,in ultima zi,a venit la magazin si a observat ca intre suma scrics in registrul de casa si cea prezenta fizic in safe-ul unitatii,este o lipsa de 2300 lei. Dupa o saptamana,am venit inapoi la locul de munca sa muncesc 2 zile fiindca colega mea de tura nu putea veni la lucru(asta fiind azi),sefa a venit in magazin,si mi-a spus ca a vorbit cu colega mea si ca aceasta a declarat ca este nevinovata(ea fiind mai veche in magazin are mai multa influenta si credibilitate ),si m-a acuzat in mod direct de furt . Mi-a spus sa ii recunosc ca altfel trebuie sa se duca la politie(mentionez ca unitate este supravegheata video de camere destul de performante).
Mi-a spus ca am timp pana luni sa ma gandesc fiindca altfel se duce la politie si ma reclama.
Eu i-am spus ca se poate duce si azi(sambata ,01.09.2018,)deoarece eu nu am nimic de ascuns si sa se uite pe camere fiindca eu sunt nevinovat! Mentionez ca eu nici macar nu cunosc cifrul safe-ului !
Am apelat la dvs deoarece ma consider acuzat pe nedrept si ma simt extrem de prost fiindca am fost acuzat de acest lucru !
Intrebarea pe care doresc sa v-o adresez,sau mai bine zis intrebarile,sunt :
1. Imi poate dauna acest lucru cv-ului sau cazierului chiar daca voi fi gasit nevinovat?
2. Se poate in vreun anumit fel sa mi se insceneze ceva doar ca sa fiu dat afara ?
3. Cum pot sa imi dovedesc nevinovatia ?
4. In caz ca situatia degenereaza ii pot da in judecata pentru ca am fost acuzat pe nedrept? (practic am fost facut hot pe fata)
Mentionez ca situatia ma afecteaza foarte mult fiindca presupun ca nu imi voi primi nici banii,iar acesta este singurul meu venit,iar daca nu imi voi primi banii,sau nu voi mai avea unde sa lucrez,nu voi reusi sa ma intretin .
Va multumesc anticipat si va doresc o zi placuta !
Astept raspunsurile dvs !