avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Activitate DanielGG

Activitate DanielGG

Da, dar de exemplu femeile gândesc altfel. Dacă te muți la o femeie care are credit pe imobil, iti cere sa participi si tu la rata pentru că stai acolo. Degeaba ii spui ca nu esti trecut în imobil. Femeie nu vad asa situația, ci iti ia o formă de chirie pentru ca locuiești acolo. Plus, evident intervin alte investiții redirectionate către ra sub forma de daruri, ieșiri în oraș suportate de tine. Buna afacere pentru femei.
Ca bărbat nu ai nevoie sa fii precaut, dar invers da.
3UGA a scris:

Apartamenul ala nu e maruntis de buzunar.
Din punctul meu de vedere, ratele ar trebui asigurate in principiu prietenul dumneavoastra. Avand in vedere ca nu platiti chirie, nu stiu de ce ati mai deschis subiectul. Cheltuielile de convetuire vor fi suportate de amandoi.

Ioana987,

Nu poti avea pretentia la casa altuia. Nici tu nu l-ai trece in contract pe iubitul tău. Cumpără-ti casa singura si ai rezolvat problema. Dacă nu îți permiți, asta este. Un credit de nevoi personale reprezintă o sumă mica. 10.000 de euro. Dacă pui asa problema, tu investești 2000 euro poate si ai pretentia la jumatate din imobil.

Doamne, ce-am ajuns. Totul se rezuma la bani.
De ce nu? Când bărbații fac asta? Atunci nu e problema, nu? Si vorbim despre drepturi egale și egalitate în gândire. Unde e iubirea aici?

Ioana Stoica a scris:

Concubinajul nu este asimilat casatoriei.

Concubinii dobandesc bunuri proprii, ori bunuri proprietate comuna pe cote-parti.

Cota-parte din dreptul de proprietate este una individualizata.

Daca dumneavoastra investiti sume de bani, efectuand acte de amenajare asupra bunului partenerului dumneavoastra, aveti un drept de creanta.

Acest drept de creanta trebuie demonstrat, prin orice mijloc de proba .( materialul probator in instanta este reprezentat de inscrisuri, interogatoriu, martori, expertiza de specialitate).

Asadar, daca doriti sa faceti o investitie, pastrati chitantele , facturile, contractele de prestari servicii, bonurile fiscale, in vederea cuantificarii dreptului de creanta.

Prietenul dumneavoastra poate sa dea o declaratie notariala prin care va recunoaste investitia, precum si suma de bani investite.

Declaratia notariala poate fi folosita in proces.

Hotararea va cuantifica o suma de bani, reprezentata de dreptul de creanta.

In cazul neplatii sumelor de bani cuvenite, puteti proceda la executarea silita a prietenului dumneavoastra, executarea silita fiind initiata in toate formele sale ( vizand atat bunurile mobile, imobile, precum si veniturile realizate ).

Dreptul de creanta este supus termenului de prescriptie, cel de trei ani.

Si eu va sugerez sa nu investiti sume de bani in vederea amenajarii bunului prietenului dumneavoastra, procesele cu acest obiect fiind complexe, de durata , si totodata, costitoare.



Dacă gândeau asa si bărbații, lumea dormea pe stradă. Asta nu e iubire cand se pune problema banilor si a protecției.

Ioana Cornescu a scris:

desi de principiu sunt de acord ca nu e prea bine sa investesti in bunul altuia (cum spuneti, nu se stie ce aduce ziua de maine, iar sub acest aspect mie mi se pare irelevant ca sunteti casatorita sau nu), puteti incheia o conventie, un contract, chiar la notar (deci autentificat), in care sa se recunoasca ca aveti un drept de creanta in cuantum de.... (evaluati, cred ca puteti aprecia cu cat veti contribui), reprezentand.... (detaliati ce anume cheltuieli sustineti). Fiind autentificat, va avea alta forta juridica si executorie, notarul va va ajuta sa formulati clauzele, in functie de ce va intereseaza.

Doamne, bărbații nu isi pun problema asta. Totul se rezuma la bani?
Având în vedere ca acest credit va fi pe numele lui, tu având salariul mai mic, nu ai menționat daca vei contribui la achitarea creditului. Tot el il va plăti, cu siguranta. Doamne iartă-mă, asta nu e iubire cand se pune problema asa. Câți bărbați nu au investit in casa femeilor si nu au pus această problemă.
Mai bine va mutați la tine atunci si evitați orice discuție.
Ioana987 a scris:

Buna ziua. Am si eu o intrebare: urmeaza sa remodelam casa iubitului cu un imprumut de nevoi personale pe numele iubitului deoarece el are salariul mai mare. Problema este ca mama lui, care este proprietara in prezent, nu vrea sa treaca casa pe numele amandurora ca nu suntem casatoriti ci doar pe numele lui. Intrebarea mea este, ce pot face pentru a ma asigura? Se poate face un act la notar intre mine si iubit ca in caz de o eventuala despartire sa ma despagubeasca cu jumatate din valoarea pe care am investito amandoi? Si daca da, cum as putea sa demonstrez ca am investit si eu daca imprumutul se face doar pe numele lui?
Multumesc. O zi buna!