Astept un colet din China cu o trotineta electrica. La ultimul colet am avut o experienta neplacuta cu posta romana, mi-a deschis pur si simplu cutia... nu stiu de ce. Aceasta era din america si avea snacks-uri din piele de porc.
Dar de data asta e o trotineta electrica. Si daca o deschide si incepe sa o rascoleasca parca vad ca mi se pierd piese dar imi strica ceva pe acolo. Ca sa nu mai zic de faptul ca nu o sa am cum s-o transport acasa in cazul in care prin deschidere se rupe cutia si aceasta va sta deschisa tot drumul, imi cad pe strada toate piulitele.
Asadar, va intreb, pot sa refuz deschiderea de catre ei a pachetului? Cu ce drept imi deschide pachetul? De ce nu se procedeaza ca la aeroport. Sa-l scaneze, sa puna cainii anti-drog pe el, dar nu sa mi-l deschida ca asa vor muschii lor.
Si ce se intampla daca refuz sa-mi desfaca pachetul?
Pot sa-i oblig sa mi-l lipeasca la loc?
P.S. Am mai comandat si din Japonia si Coreea, insa acolo nu mi s-a deschis coletul. La aceeasi valoare, in jur de 30-40 de dolari.
Vreau sa ma mut in chirie si proprietarul nu prea doreste sa incheie contract de inchiriere, insa accepta sa facem proces verbal.
Intrebare, care e diferenta dintre cele doua? Daca scriu procesul cu prevederile dintr-un contract, ca de exemplu despre returnarea garantiei, starea camerei, avertizarea inaintea plecarii/datului afara, conditiile de incetare a intelegerii, durata procesului, promisiunea de a nu creste pretul + multe alte prevederi, au acestea valoare? Ma protejeaza de abuzurile proprietarului? Proprietarul e obligat sa le respecte?