Da, am efectuat trainingul. Doleanta ar fi daca pot sa actionez legal pentru ca am fost mintit cu privire la programul de stat la munca, inainte de a semna contractul si a efectua trainingul. Pentru ca le-am expus de mai multe ori in timpul interviului si si dupa prin email ca daca este un program de munca peste 8 ore, ma retrag. In aceasta situatie pot fi trasi la raspundere ca m-au mintit pentru a castiga aceasta suma de bani de pe urma mea? (1100 euro, contravaloarea trainingului). Mentionez ca in contract, programul de munca este de 40 ore pe saptamana, inegal, de luni pana vineri in intervalul 8-20. Orarul pe care mi l-au facut presupune in 2 zile/saptamana, un program de la 9-20 (in care nu toate orele sunt de predare, sunt pauze mari intre cursuri) si in celelalte zile programul este de la 13-18 (fara a depasi pe saptamana 40 de ore de predare efectiva), dar nu ma pot intoarce acasa in orele de pauza. Asta inseamna ca 11 ore le voi petrece la sediu. Faptul ca stau aceste 11 ore, poate fi considerat nelegal in conditiile in care am vorbit de maxim 8 ore pe zi?
Va multumesc pentru raspunsuri. Mentionez ca in contract scrie ca acea suma de restituit reprezinta contravaloarea unui training. Acest lucru poate constitui un impediment?
Buna ziua. Sunt profesor de limba spaniola si m-am angajat recent la un centru de limbi straine pe un contract pe perioada determinata 2 ani, avand ca si clauza ca trebuie sa platesc angajatorului o suma de 1100 euro daca demisionez pana in 12 luni. Problema este ca am fost mintit inainte de semnarea contractului cu privire la orarul de munca, eu intreband daca se lucreaza mai mult de 8 ore pe zi si acum sunt pus in fata unui orar intre 9-20 (chiar daca sunt doar 8 ore de predare). In aceasta situatie, exista vreo masura legala pentru a demisiona fara a plati acea clauza? Va multumesc!