avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Activitate jacky21

Activitate jacky21

@latka
******* 7 stele pentru raspunsuri! Va multumesc pentru timpul investit in aceasta problema.
Sunt convins ca alte cateva zeci de mii de oameni va vor fi recunoscatori, citind randurile dvs.

Cu respect,
jacky

Expertii/profesionistii sau oricare alta persoana care, cunoaste legea si poate sa garanteze ghidarea soferilor in aceasta situatie, puteau de mult face bani (SI INCA POT), din aceasta mascarada, nu trebuie sa astepte sa fie consultati:
- o platforma web (site) cu un modul de cumparare integrat: utilizatorul da click pe un buton "cumpara Ghid amenzi ilegale parcare Cluj", plateste o suma modica (e.g. 50 ron - care e jumatate din minimul amenzilor prevazute de HCL-ul cu pricina) => castig la volum
Daca ei in ard ilegal pe cetateni pentru minim 100 lei, dvs ii salvati pentru max 50.
Peste 47 000 de amenzi/an date, din care sa zicem 20 000 doar pentru parcari, din care 8000 cauta pe net si gasesc ghidul =>
8000 * 50 = 400 000 lei sau 88 000 euro/an

Ar prinde ideea. Cei ce vor sa faca bani, sa faca! DAR SA NE AJUTE CINEVA!

Un link postat in acest forum cu redirect spre site-ul creat, pentru trafic, pagina optimizata SEO bine, si neaparat titulatura de EXPERT sau AVOCAT care sa inspire incredere precum si asumarea responsabilitatii in ghidarea soferului pe parcursul procesului.

Ghidul sa fie SIMPLU SI AL NAIBII DE CLAR:
e.g.
1. Am gasit in parbriz nota de constatare (nesemnata, nu m-am intalnit cu politistul). Dau curs?
Raspuns avocat/expert: nu

2. Am primit acasa nota de comunicare a datelor utilizatorului masinii cu amenintarea ca, in caz contrat sunt amendat (imagine atasata). Dau curs?
Raspuns avocat/expert: nu, astfel de actiuni sunt ilegale

3. Am primit procesul verbal completat abuziv intrucat n-am comunicat datele cerulte la pct2. Dau curs
Raspuns avocat/expert: nu. Sau il contestati in x zile sau sa aveti pregatita o scrisoare care sa le-o trimiteti soferilor si care sa le-o adreseze ca raspuns Politiei Locale.

4. Am primit amenda etc sau am fost contactat de politia rutiera sau te miri ce le mai trece prin cap astora..

Daca vreti sa stergeti raspunsurile postate si sa creati un astfel de ghid FACETI-O VA ROG.
Aveti sansa sa va mega-imbogatiti din aceasta oportunitate.

pai din ce vad:
eu necunoscator al legii - am citit cele 24 pagini,
iar dvs banuiesc cunoscator, nu le-ati citit

si tind sa va dau dreptate din moment ce postati raspunsuri pe forum in calitate de cunoscator,
dar vazand ca imi dati date conflictuale (e.g. "Ce omiteti dvs. este faptul ca acele plingeri se faceau catre politia locala in 2014" - cand de fapt sunt din 2017 final, iar azi imi spuneti ca "oricum nu e vorba [...] si nici de invocarea deciziei ICCJ" - cum nu ? apare in linkul respectiv - mai jos detalii) DECI ......... nu mai stiu ce sa cred!

Si de putin timp nu mai e vorba de mine: ca in cazul meu e vorba 100 max 200 lei,
dar ma irita toata treaba ca IDEE! Adica sunt peste 47000 de amenzi date si multi oameni care plang si nu cunosc si nu stiu ce sa faca... e deja vorba despre ei! Nu vi se face mila?
Nu poate un EXPERT pentru numele lui Dumnezeu sa elaboreze un proces pentru cetatenii care se vor arde in viitor? Care sa fie clar si sigur? Ca asta cu bajbaiala nu inspira incredere.
Au ei dreptate sau avem noi ? Ca daca au ei platim si plecam naibii capul si avem grija data viitoare, in caz contrar ... ?

Revin la "invocarea deciziei nr.11/2017" - care este invocata in cazurile cele 2: acelasi link care l-am mai dat: [ link extern ]

pagina 5 [numerotare cu pixul albastru] - pagina sus - primul aliniat : "Sub acest aspect, trimiterile pe care le fac petentii la recenta Decizie nr. 11/2017 a ICCJ prin care s-a admis recursul in interesul legii formulat de Avocatul Poporului sunt irelevante in ceea ce priveste contraventiile reglementate de HCL nr 61/2014. Aceasta deoarece, decizia mai sus mentionata vizeaza interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 39 , art 102 alin 1 pct 14 si art ...."

p.s. nu ne certam aici, daca nu am inteles eu [imi cer scuze], dar daca am dreptate, si daca nu aveti dvs timp sa cititi cele 24pagini atunci poate cineva o sa-si faca si sa aduca lumina...
Sunt din 2017 final plangerile:

La acest link: paginile 15 si 23:
[ link extern ]

- pag 15 [numerotare cu pix albastru] "Interesul subscrisei de a ataca prevederile sus-mentionate rezida in faptul ca pe data de 11.11.2017..."

- pag 23 [numerotare cu pix albastru] jos "Interesul subscrisei rezida in faptul ca pe data de 10.10.2017..."

Iar la pagina a 2-a: al 2-lea rand sus: "aratam ca.." - pledoaria politiei locale.
E din 17.01.2018.

Unde apare ca ar fi din 2014 ?
Multumesc tuturor pentru solutii:
- din pacate in ciuda tuturor articolelor in favoarea conducatorului auto:
OUG 195/2002 art 102 alin1.pct 14
decizia nr. 11 /2017 a ICCJ

- din ce vad:
caz SC Reinstal Invest SRL (nu stiu cum s-a finalizat procesul, daca s-a finalizat): necomunicat nici ei cine a condus masina (acelasi document care l-am primit si eu), apoi au primit Procesul verbal completat abuziv si amenda cu pricina - au intentat proces => oamenii nu se opresc pana nu ii dai in judecata
[ link extern ]

"Nu au decât să ne dea în judecată" - directorul Poliției Locale, Marcel Bonțidean.
sursa [ link extern ]

Chiar daca e castig in urma procesului, comparativ resurse angrenate de o firma de avocatura si cheltuielile in sine raportat la cuantumul amenzii => nu se merita, cu toate ca, cel ce pierde suporta cheltuielile (adca mi le-as recupera), intrebarea e: in cat timp ? Iar daca au timp si chef sa intinda la nesfarsit un proces, se poate.

Nu mai caut solutii ca nu are rost.
Daca sunt persoane care au castigat procesul cu ei, sau au gasit solutii inteligente de a le opri demersul, si ajung sa citeasca acest topic, sunt rugati, prin bunavointa lor, sa le detalieze aici, pentru a-i ajuta pe cei ce se vor arde pe viitor.

Se pare ca multi sunt cei ce se ard:
[ link extern ] /

Din cei multi cati au scapat, si cum ?

Multumesc moderatorilor forumului, celor ce vin in ajutorul cetatenilor cu raspusuri si proprietarului site-ului pentru initiativa.
Toate bune,
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsuri!!

Deci:
- hartia aia nu e legala,
- poza daca a fost facuta cu un aparat foto omologat e legala,
- eu nefiind din Cluj, (necunoscator) nu pot declara ca in data x, pe strada y la ora z am fost acolo (ca nu ma uit la ceas, intr-adevar)

Daca nu le raspund nimic, ma pot trezi acasa cu Proces-verbal facut pe numele detinatorului (metoda abuziva) din partea lor
sub pretextul ca n-am comunicat numele persoanei care a condus masina la cererea lor?

Sau sa le raspund acum ca ma aflu in imposibilitatea de a le comunica datele cerute avand in vedere cele 2 luni care au trecut si
a faptului ca nu sunt cunoscator al clujului si ca nu pot declara ca la ora respectiva am fost pe o anumita strada intr-o anumita zi..acum 2 luni..

Cum e mai bine? Sa le raspund ceva sau nu ? Sau sa vorbesc cu un avocat sa le faca o scrisoare in litera legii ?
E legal ce fac ei sau nu? Adica poza respectiva (sa zicem facuta cu aparat omologat) are greutate sau nu ?

Inca o data, multumesc pentru ajutor!
Ajutor VA ROG:

Caz asemanator cu cel de mai sus, noi din alt oras, plecati in Cluj, gasit notificare in parbriz ( deci nu a fost semnata). precizez ca are serie, numar si data- sunt niste xeroxuri : se vede clar ca semnatura si numele agentului constatator sunt xeroxate, iar datele legate de nr masina, zona parcare sunt trecute cu pix de culoare albastru. .N-am facut nimic pana in prezent, iar azi, la 2 luni distanta, am primit o scrisoare recomandata (din nou xeroxuri) de la Directia Generala Politia locala, in care mi se cer urmatoarele:

FOAIE FATA:
"Comunicarea in termen de max 15 zile datele de identificare ale conducatorului auto / utilizatorului autovehiculului proprietatea dumneavoastra, conform tabelului de mai jos" (in tabel sunt specficate: nr auto, data act constatare, ora act constatare, loc contraventie (strada)).

"Aceste date ne sunt necesare in vederea intocmirii procesului verbal de constatare a contraventiei, conform O.G. 2/2001, Art. 16 alin. 1 si 6."

"Va facem cunoscut ca informatiile furnizate constituie declaratie pe proprie raspundere, iar declararea necorespunzatoare a adevarului cu privire la datele solicitate constituie infractiune, conform Codului Penal. De asemenea, necomunicarea de catre proprietarul autovehiculului a datelor solicitate, ori comunicarea incompleta a acestora, constituie contraventie, fapta prevazuta de art 2 alin (2) din HCL 61/2014 si sanctionata la art.3 lit C, cu amenda de la 300-500 lei.

FOAIE VERSO:
COMUNICARE UTILIZATOR

Mi se cere sa declar ca la data respectiva, ora.., str.. am fost utilizatorul autovehiculului cu nr de inmatriculare...

DATE DE IDENTIFICARE UTILIZATOR
Formular de introducere a datelor

Mi se cere sa anexez acte personale (ci, permis de conducere etc) si sa declar pe proprie raspundere ca datele completate sunt reale.
=====================================================

INTREBARI:

1/ In acest caz, care este demersul legal ? E legal ce fac ei ? Daca eu nu le comunic nimic, ma pot amenda ? (necomunicarea ... constituie contraventie, fapta prevazuta de art 2 alin (2) din HCL 61/2014 si sanctionata la art.3 lit C, cu amenda de la 300-500 lei. )

2/ Nu gasesc online, pentru consultare, HCL 61/2014 Cluj - actualizata
url: [ link extern ]

3/ Multe societati au facut deja plangeri pe aceasta tema: (nu inteleg ce s-a hotarat in final, cine a avut castig ? firmele care au facut plangere sau primaria ?)
[ link extern ]

4/ [ link extern ] /
Care e concluzia aici ? Au voie sau n-au voie ? E legal sau nu ?

5/ Hartia respectiva putea fi suflata de vant - caz in care, scrisoarea recomandata pe care tocmai am primit-o e prima informativa: eu pot zice ca n-am stiut: caz in care pot cere detalii legate de contraventie ? Dovezi ?
Poza pe care au facut-o ei impreuna cu notificarea nesemnata de mine (lasata in parbriz) sunt legale si acceptate in instanta ca probe ?

6/ Pot oricand invoca:
- "nu-mi amintesc cine a condus masina, sunt totusi 2 luni de atunci - eu sunt in varsta - am probleme de memorie"
- "posibil sa fi condus masina copii mei care sunt in Singapore: le dau 2 adrese fictive sa-i caute acolo..."
Multumesc anticipat pentru ajutor.