Ajutor VA ROG:
Caz asemanator cu cel de mai sus, noi din alt oras, plecati in Cluj, gasit notificare in parbriz ( deci nu a fost semnata). precizez ca are serie, numar si data- sunt niste xeroxuri : se vede clar ca semnatura si numele agentului constatator sunt xeroxate, iar datele legate de nr masina, zona parcare sunt trecute cu pix de culoare albastru. .N-am facut nimic pana in prezent, iar azi, la 2 luni distanta, am primit o scrisoare recomandata (din nou xeroxuri) de la Directia Generala Politia locala, in care mi se cer urmatoarele:
FOAIE FATA:
"Comunicarea in termen de max 15 zile datele de identificare ale conducatorului auto / utilizatorului autovehiculului proprietatea dumneavoastra, conform tabelului de mai jos" (in tabel sunt specficate: nr auto, data act constatare, ora act constatare, loc contraventie (strada)).
"Aceste date ne sunt necesare in vederea intocmirii procesului verbal de constatare a contraventiei, conform O.G. 2/2001, Art. 16 alin. 1 si 6."
"Va facem cunoscut ca informatiile furnizate constituie declaratie pe proprie raspundere, iar declararea necorespunzatoare a adevarului cu privire la datele solicitate constituie infractiune, conform Codului Penal. De asemenea, necomunicarea de catre proprietarul autovehiculului a datelor solicitate, ori comunicarea incompleta a acestora, constituie contraventie, fapta prevazuta de art 2 alin (2) din HCL 61/2014 si sanctionata la art.3 lit C, cu amenda de la 300-500 lei.
FOAIE VERSO:
COMUNICARE UTILIZATOR
Mi se cere sa declar ca la data respectiva, ora.., str.. am fost utilizatorul autovehiculului cu nr de inmatriculare...
DATE DE IDENTIFICARE UTILIZATOR
Formular de introducere a datelor
Mi se cere sa anexez acte personale (ci, permis de conducere etc) si sa declar pe proprie raspundere ca datele completate sunt reale.
=====================================================
INTREBARI:
1/ In acest caz, care este demersul legal ? E legal ce fac ei ? Daca eu nu le comunic nimic, ma pot amenda ? (necomunicarea ... constituie contraventie, fapta prevazuta de art 2 alin (2) din HCL 61/2014 si sanctionata la art.3 lit C, cu amenda de la 300-500 lei. )
2/ Nu gasesc online, pentru consultare, HCL 61/2014 Cluj - actualizata
url:
[ link extern ]
3/ Multe societati au facut deja plangeri pe aceasta tema: (nu inteleg ce s-a hotarat in final, cine a avut castig ? firmele care au facut plangere sau primaria ?)
[ link extern ]
4/
[ link extern ] /
Care e concluzia aici ? Au voie sau n-au voie ? E legal sau nu ?
5/ Hartia respectiva putea fi suflata de vant - caz in care, scrisoarea recomandata pe care tocmai am primit-o e prima informativa: eu pot zice ca n-am stiut: caz in care pot cere detalii legate de contraventie ? Dovezi ?
Poza pe care au facut-o ei impreuna cu notificarea nesemnata de mine (lasata in parbriz) sunt legale si acceptate in instanta ca probe ?
6/ Pot oricand invoca:
- "nu-mi amintesc cine a condus masina, sunt totusi 2 luni de atunci - eu sunt in varsta - am probleme de memorie"
- "posibil sa fi condus masina copii mei care sunt in Singapore: le dau 2 adrese fictive sa-i caute acolo..."
Multumesc anticipat pentru ajutor.