avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate Dryft

Activitate Dryft

Chiar nu e nicio opinie cu privire la asa-zisa lege speciala 152/1998 ?
Si nu au fost treceri de terenuri in proprietate privata in baza Lg 18/1991, fara ca locuinta sa fie vanduta in baza legilor de mai sus ?

Eu unul nu cred ca nu exista specialisti sau chiar useri care au avut de a face cu asa ceva...
Sunt o gramada de proprietari in baza Lg 112 (zisa si ea speciala)...ei cum de au capatat cota parte de teren a locuintei, in proprietate ?
Discutia priveste pe toti proprietarii de locuinte ANL din Romania, care au achizitionat cu plata integrala aceste locuinte, dupa ce in prealabil au fost chiriasi la Stat. Prin CVC avem drept de FOLOSINTA asupra unei cote parti din terenul de sub bloc. Am initiat demersuri scrise la Primaria Sector 6 Bucuresti pentru a trece acest teren din categoria teren in FOLOSINTA, in categoria teren in PROPRIETATE, conform Art. 36 alin 2 din Legea nr.18/1991 republicată. In prezent proprietarul terenului de sub toate blocurile ANL din Sectorul 6, este Primaria Capitalei, iar administrator cu drept deplin este Primaria Sector 6 Bucuresti.
Raspunsurile Primariei Sector 6 sunt de fapt refuzuri repetate de a inainta documentatia catre Institutia Prefectului pentru trecerea acestei cote de teren aferenta proprietarilor, din categoria teren in FOLOSINTA, in categoria teren in PROPRIETATE, prevalandu-se de faptul ca aceste locuinte au fost vandute in baza unei asa-zise legi speciale 152/1998 si nefiind vandute in baza Decretului Lege 61/1990, a Legii 85/1992, HG 608/1990 sau OG 19/1994.
Cum Legea 18/1991 nu face referire la o diferentiere intre cele de mai sus, va rog sa-mi spuneti daca exista un abuz in acest refuz de a trece terenul in proprietate privata si care ar fi demersurile pe care sa le facem mai departe. Rog o baza legala sau un precedent in acest sens.
Va multumesc anticipat in numele tuturor proprietarilor ANL din Romania.