avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate Munteanu Lucian

Activitate Munteanu Lucian

Buna ziua.Sora mea lucrează la un magazin renumit ,gen Altex.Desi isi indeplineste conștiincios atributiile de serviciu,isi realizează obiectivele profesionale impuse .Este amenințată in permanență de șefa de magazin că o ,,va da afară".Mentionez că sefa de magazin fiind tot o angajată mai veche cu doua luni decât sora mea.Motivul invocat de fiecare dată este că nu vrea să spele wc-ul magazinului.că nu fumează si nu bea cafea cu ei(nefumătoare si neconsumatoare de cafea fiind)Sefa de magazin este sustinută de un alt coleg,care afirmă cu seninătatea cocalarului ,că el a angajat-o prin metode denigrante.lăudându-se cu ,,pilele românești"ce le are el in acea firmă.E dreptul omului să spună ce vrea,până a-i face propuneri indecente sorei mele,pentru a -si păstra serviciul.Atitudinea sefei de magazin se justifică prin faptul că,sora mea are rezultate profesionale mult superioare față de ea,având in plus si studii superioare.Aceasta,nu ezită in nicio zi să ii caute,,nod in papură",din nimic,iar greselile grosolane ale colegilor,sunt sustinute pentru a-i ajuta.Intrebarea mea este:Cum isi poate păstra sora mea locul de muncă,dat fiind faptul că ii place ceea ce face,si cum se poate apăra legal de acțiunile discriminatorii si inumane ale acestor doi indivizi?!?Vă multumesc anticipat pentru ajutor.