Bun găsit!
Am fost polițist în Ministerul Afacerilor Interne. Sunt pensionar din 09 septembrie 2017,cu gradul de colonel în rezervă. M-am pensionat conform prevederilor legii 223/2015 cu modificările OUG 57/2015, la vârsta standard, înainte de aplicarea OUG 59/2017( care a intrat în vigoare pe 15 sept. 2017). Conform legii 223/2015 art.60 ,la fiecare majorare a soldelor de grad/salariilor gradului profesional , pensia de serviciu trebuie actualizată și indexată cu 50% din valoarea majorării salariilor activilor. De la data pensionării mele, salariile polițiștilor activi au fost majorate în două rânduri:
- cu 10% în octombrie 2017 prin aplicarea OUG nr.56/2017 aprobată prin Legea nr.207/2017
- cu 25 % în ianuarie 2018 prin aplicarea Legii - cadru
nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
Casa sectorială de pensii a M.A.I. a actualizat și indexat pensiile de serviciu numai pentru pensionarii militari din M.A.I. (foști pompieri, jandarmi, aviatori ș.a.) conform unui comunicat postat pe pagina web a casei în 24.04.2018, pensionarii polițiști fiind excluși de la indexări,fără niciun argument.Personal am încercat să cer în scris actualizarea drepturilor mele printr-o cerere, pe care biroul de relații cu publicul a refuzat să mi-o primească invocând ”că nu sunt bani”; am reușit totuși să înregistrez o cerere prin email ( sistemul o face automat) în 06 iunie a.c.,la care nu am primit niciun răspuns. Intenționez să îmi revendic drepturile în instanță. Dumneavoastră ce îmi recomandați? Vă mulțumesc pentru timpul și atenția acordate!