avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate Edy Nedelcu

Activitate Edy Nedelcu

Răspuns la discuția Amenda rovinieta
L-am primit,dar din pacate in ziua aceea a trebuit sa plec din Bucuresti si nu i-am dat importanta pana acum 3 zile cand a venit executarea. Chiar si atunci cand a venit , am vb cu cei de la CNADNR si mi-au spus sa dau institutia in judecata,dar cu mentiunea ca s-ar putea sa pierd procesul.

Ionuț Olteanu a scris:

Plângerea contravențional se formulează în termen de 15 zile de la data luării la cunoștință despre procesul verbal de constatare a contravenției. Nu ați primit procesul verbal acasă prin poștă?

Răspuns la discuția Amenda rovinieta
Mentionez ca am aflat in iunie de amenda,dar nu am platit-o stiind ca din mai s-a implementat un nou sistem ce are baza de date comuna cu interpolul si DPRCIV. Acum 3 zile mi-a venit un titlu executoresc carr facea referire la impozitul masinii,neachitat pe anul acesta. M-am dus sa-l platesc si banii au intrat in contul amenzii. Am platit integral atat amenda xat si impozitul.Am sunat la taxe locale si mi-au spus ca trebuie sa ma adresez DRPCIV,dar in iunie cei de la DRPCIV m-au trimis la CNADIR. Drept urmare am platit amenda si impozitul si acum doresc sa actionez in judecata institutia abilitata care a gresit in cazul de fata pentru a-mi recupera amenda platita cat si cheltuielile de judecata aferente acestei actiuni. Pot solicita celor de la taxe locale ,la indrumarea lor,sa-mi elibereze o adeverinta prin care sa se justifice ca masina a fost radiata fiscal in ziua vanzarii conform contractului de vanzare cumparare,
Multumesc

Ionuț Olteanu a scris:

Sunt șanse să anulați amenda în instanță. Formulați plângere contravențională. Daca plângerea va fi admisa, prin hotărârea CNADNR va fi obligată la plata cheltuielilor de judecată (taxa judiciara de timbru, onorariu de avocat etc.) Și vă puteți recupera și amenda achitata deja. Succes!
Cu consideratie,
Av. Olteanu Ionuț

Buna ziua,Cine ma poate ajuta cu recuperarea unei amenzi de rovinieta venita dupa 1 an jumate de la vanzarea masini ,care am platit-o astazi. Mentionez ca as dorii sa stiu,in cazul cand actionez in instanta CNADNR-ul , pot recupera cheltuielile de judecata si anularea amenzii ? Va multumesc si astept raspuns
Sunt de acord cu ce spuneti,am incercat pe cale pasnica si inca sunt linistit,dar problema este ca nu odata sotia si fata s-au speriat cand au intrat in scara blocului,deoarece el sta pe intuneric pentru a nu-l vedea nimeni. Ce ar trebui sa fac? Sa ma mut din bloc,sa nu mai vin acasa pe inserate,sa ma folosesc de o lege (daca este vreuna) sau sa-i controlez ficatul tot pe intuneric cum sta el? Mentionez ca el fuge intotdeauna cand ma vede si nu am avut nici o altercatie fizica sau verbala cu el,doar ca ma gandesc la sigiranta familiei mele. Poate fii violator ,criminal sau orice gen de individ care poate face rau. Multumesc oricum pentru promptitudine si sfat
Buna seara, am un vecin dezaxat care nu are servici si care isi pazeste masina non stop din scara blocului. Eu sunt plecat de acasa 12 zile pe luna si nu odata s-a intamplat ca sotia si copilul sa se sperie de el ca sta in scara blocului cu lumina stinsa si urmareste diverse lucruri. L-am atentionat ca nu e bine ce face el si mai nou cand ma vede merge acasa si lasa usa liftului deschisa la et 8 ,in conditiile in care eu stau la 10. Ce pot face in cazul asta? Imi este usor sa-i umflu ochii ,dar risc sa cheme politia si apoi sa se razbune pe sotie si copil? Exista vreo lege care se refera la folosirea spatiului comun din bloc cat si la folosirea liftului? Mentionez ca in scara blocului sunt camere video. Nu stiu ce sa fac si imi este foarte greu sa ma controlez. Cui as putea sa ma adresez ? Nu sunt genul care sa faca mizerii de genul zgariat masina sau altele pentru ca de obicei imi rezolv problema pe moment cum stiu eu,dar acum situatia este foarte delicata. Astept un sfat ,poate daca v-ati mai confruntat cu o situatie de genul. Va multumesc anticipat