avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate vladvyk

Activitate vladvyk

Buna seara !Mă înclin și vă mulțumesc pentru răspuns !Simt nevoia sa clarific pentru dvs.câteva lucruri :1.Părinții firești locuiesc la țara ,cresc animale,au gradina și muncesc cu ziua pentru a -și asigura cele necesare traiului. Nu cerșesc și nu au primit niciodată de la primăria locala vreun ajutor social ,2.Mama copilului nu are decât câteva clase făcute într-un centru special și temerea noastră că nu ar fi putut sa-i asigure nepoțelului nostru suportul necesar pentru a se dezvolta normal a făcut să-l creștem noi și relația noastră să crească încât să fim o familie care ne desparte doar un nume care nu-i la fel..Mulțumim Domnului ca copilul este sănătos ,frumos și foarte deștept .
Dacă nu-i prea mult mai am o îndoiala. Când am depus dosarul cei avizați de acolo au spus ca primul pas în vederea adopției este solicitarea privind instituirea măsurii de protecție specială- plasament asupra minorului X. După care am primit răspuns acasă în urma ”cererii cu nr. înregistrată la Direcția Sociala prin care solicitați instituirea măsurii de protecție sociala - plasament pentru minorul ... va comunicam faptul ca solicitarea dvs. a fost înaintată spre competenta soluționare DGASPC conform art. 44 alin 1 din legea nr.272/2004 republicata,privind protecția și promovarea drepturilor copilului care prevede ca orice copil care este ,temporar sau definitiv ,lipsit de ocrotirea părinților sai sau care ,în vederea protejării intereselor sale , nu poate fi lăsat în grija acestora are dreptul la protecție alternativa.”
Întrebarea mea este : Plasamentul este prima etapa în cadrul adopției sau am demarat greșit lucrurile?? și mai este o întrebare de ce cei avizați cu aceste povesti sensibile nu au remediat ba din potrivă ne încurcă??
Buna seara !Revin cu vesti triste .Suntem inca in faza de inceput si nu stim cum sa procedam in continuare . Am intocmit dosarul de atestare ca familie adoptatoare .Ne-au vizitat de 2 ori cei de la Directia generala de asistenta si protectia copilului ocazie cu care au constatat ca in ce ne priveste pe noi totul este in ordine insa referitor la parintii copilului ne-au cam speriat .Incerc sa redau punctual din exprimarea dumnealor : ne-au pus in vedere ca din momentul in care se deschide procedura de adoptie daca se constata ca parintii biologici ai copilului sunt apti de munca si sunt de acord cu plasamentul sunt obligati sa presteze ore de munca in folosul comunitatii si in cazul in care nu raspund acestor solicitari li se aplica amenda penala si cum nu au cu ce sa o plateasca pot sa ajunga la inchisoare.Imi iubesc foarte mult nepotelul este sufletul meu il cresc de la 2 ani dar cum sa-i fac rau fratelui meu? Nu pot sa fac asta.
Intrebarile mele sunt; 1 .Abordarea celor de la Directia generala de asistenta si protectia copilului a fost una corecta sau este rea intentie ? 2. Ce e de facut in continuare ?
Bună dimineața !Vă mulțumesc !
Precizez : 1. Diferența de varsta este de 35 de ani . 2. Adopția o fac impreună cu șoțul . 3 Nu am copii .
Dispun de toate conditiile materiale si doresc sa adopt copilul fratelui meu.Fratele meu impreuna cu sotia sa nu au niciun venit lunar .Precizez ca copilul creste si locuieste cu mine de la varsta de 2 ani in prezent are 14 ani si 10 luni si doresc aceasta adoptie doar in interesul copilului.Parintii sunt de acord.
Intrebari :
Legea permite o astfel de adoptie ?
Care ar fi algoritmul unei astfel de adoptii?