avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Activitate Adry6

Activitate Adry6

Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
Multumesc frumos .

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Stimata doamna,

Trebuie sa depuneti intampinare, pentru a specifica pozitia procesuala a dvs, in acord cu art. 205 din Codu de procedura civila.

Mentionati ca sunteti de acord cu procedura dezbaterii succesiunii.

Precizati cota-parte din dreptul de proprietate.

In probatiune, uzati de proba cu inscrisuri, eventual interogatoriu, in contra proba, daca este propus spre administrare de partea adversa.

Cota-parte, odata determinata, poate fi instrainata.

Majorul dispune de dreptul de proprietate, in mod liber, neingradit.

Nu este obligatorie sistarea starii de indiviziune prin partaj.

Daca nu detineti resurse financiare pentru a angaja un aparator, platiti onorariul aferent redactarii intampinarii.

Onorariul de avocat poate fi platit si esalonat, daca survine un acord intre partile semnatare ale contractului de asistare in instanta, iar cheltuielile de judecata pot fi imputate partii adverse.( exista si situatii cand aceasta prevedere nu este aplicabila, spre exemplu, in cazul recunoasterii pretentiilor deduse judecatii ).

Succes!

Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
Înțeleg, avocatul mi-a cerut o suma mult peste posibilitatea mea financiară.
În cazul acesta , daca nu depun acea întâmpinare și nu mă reprezintă un avocat... Ce se poate intampla?
Discuție Onorariu
Cat este onorariul unui avocat in cazul unui proces civil pentru dezbaterea succesiunii.
Atât tatăl cat si bunicii fiului meu au decedat, la ora actuală el fiind minor.
Mătușa sa dezbate succesiunea după părinții.
Fiului meu i se revine o mica parte la care a-m hotărât de comun acord ( eu cu fiul meu) sa renunțăm.
Atât un avocat cat si un notar ne-a spus că nu se poate renunța la partea de moștenire deoarece copilul e minor.
Ce as putea face in cazul de față? Am termen 25de zile sa depun întâmpinarea.