Buna ziua,
este vorba de ultimele 12M, 10 luni a fost un angajator, care a platit in iulie pe langa salariul din ultima luna si salarii compensatorii, o suma suplimentara (a fost semnata disponibilizare cu acordul partilor daca are importanta acest lucru), Ulterior, au mai fost 2 luni lucrate la un alt angajator care a disponibilizat la randul sau persoana in cauza. sunt 12 luni consecutive lucrate, Calculatorul indemnizatiei de somaj face referire la salariul mediu brut din ultimul an (deci, inclusiv venitul compensatoriu, pe care primul angajator l-a impozitat integral).
AJOFM nu calculeaza si acest venit compensatoriu ca parte a veniturilor din ultimul an lucrat. Este ok?
Multumesc mult,
buna ziua,
multumesc pt raspuns, aveti o parere si referitor la prima intrebare?
Pozitia Ajofm Iasi a fost, la depunerea unui dosar pt somaj, ca nu calculeaza acel drept de natura salariala (salarii compensatorii) si a opinat ca angajatorul trebuia sa retina doar 10%.
Calculatorul pt indemnizatia de somaj face trimitere la media salariului brut pe ultimele 12 luni, deci inclusiv salariile compensatorii platite si impozitate la ultima plata a angajatorului.
in plus, link-ul la care faceti trimitere contine informatii din 04.2013, posibil sa fie depasite.
ce spuneti?
multumesc,
L
va rog cateva prezizari ref la calculul indemnizatiei de somaj:
1. in cazul in care cineva a fost disponibilizat colectiv si a primit cateva salarii compensatorii, considerate drepturi salariale impozitate integral la data virarii/disponibilizarii, iar ulterior se angajeaza si lucreaza 1-2 luni dupa care noul contract inceteaza nu din vina persoanei in cauza, la depunerea documentatiei si calculul indemnizatiei de somaj de ce nu se tine cont de acel venit compensatoriu ca si venit al ultimelor 12luni?
2.ce contributii trebuiau retinute de fostul angajator in cazul platilor compensatorii prevazute in CCM ?