Buna ziua, la jumatatea lunii iulie 2007 am facut un accident : nu am vazut un "cedeaza trecerea" pe o strada in zona unirii si am lovit o masina ( rau de tot...dauna totala ambele masini) in accident am fost loviti atat eu cat si prietena mea care statea in dreapta, dupa ce a venit politia, am plecat la spital la pantelimon cu salvarea. acolo am aflat ca de fapt eu aveam piciorul rupt iar prietena doar o zgarietura superficiala la glezna, cu noi a mai venit si unul dintre politistii constatatori. am fost incadrat la vatamare corporala pt cele 10 min de companie ale prietenei mele in incinta spitatului! ( in fine). ulterior mi s-a intocmit si un dosar penal pt vat. corp. La un interval de vreo 3 luni, prietena mea a fost chemata la udriste pt a da declaratie ( depune plangere sau nu....clar nu:D),De atunci , mi s-a inlocuit permisul de conducere cu o dovada pe care am prelungit-o lunar, mai putin in luna dec. cand "politistul de la dovezi" mi-a spus ca nu o mai poate face pt ca nu are starea dosarului si ca e de datoria mea sa o aflu ( si atat!). Am intrebat in stanga si in dreapta, pana la urma am aflat vag ca trebuie sa ma duc la "penale" la udriste sa cer numarul dosarului penal si cu acel numar sa ma duc la " nu stiu ce judecatorie" si acolo sa fac o cerere pt a mi se comunica starea dosarului.
1. de ce este de datoria mea aceasta!?
2. cand mi-se va da pedeapsa contraventionala?
3. unde trebuie sa ajung exact si cu ce numar?
4. cine imi hotaraste sentinta contraventionala: pilitist/ judecator?
5. cum va decurge mai exact toata magaria asta?