E simplu, lipsa dreptului de a parasi incinta scolii este ca, pe perioada programului, elevii sunt in respobsabilitatea lor, daca patesc ceva, ei raspund, din aceasta cauza vor ca eu-parinte, sa semnez acel angajament...
Acesta este mesajul primit de la diriginta:
Buna ziua!
Avand in vedere ca nu mai exista spatiu disponibil in scoala pentru a se pune la dispozitia elevilor care nu vor sa participe la ora de religie, doamna directoare a cerut ca acestia sa ramana in clasa si sa desfasoare in liniste orice activitate doresc. Absentele care s-au pus pana acum celor care sunt retrasi de la ora de religie sunt doar cu titlu de evidenta si nu vor fi trecute in catalog. In cazul in care nu doriti sub nici o forma ramanerea copiilor in clasa, va trebui sa luati legatura personal cu doamna directoare. Am inteles ca trebuie sa semnati un angajament ca ii veti supraveghea personal pe parcursul acestei ore.
Are 14 ani! Nu au voie sa stea in curtea scolii pe motiv ca nu sunt supravegheati. Dar nu cred ca este problema mea ca ei nu se pot organiza. Pana anul acesta s-au gasit solutii, au stat fie la biblioteca, fie au plecat acasa daca era ultima ora. In acest an nici cei care au ultima ora nu au voie sa plece..
Si sigur nu vrea sa participe la ora de religie.
Buna seara.
Cum procedez in cazul in care, desi nu am inscris copilul la cursul de religie, i se impune sa stea totusi in clasa, pe motiv ca nu au sala in care sa ii organizeze altfel?