avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Activitate CorneliaA16

Activitate CorneliaA16

Buna seara,

Ma numesc Andrei C.

Va contactez in legatura cu decesul bunicului meu ,Voicu G., care este tatal vitreg al tatalui meu, Andrei M. Bunica mea , Teodorescu M, a cumparat un apartament in 1970 trecut pe numele ei din care reiese ca locuinta este data in folosinta pentru aceasta din urma si fiul ei , Andrei M., tatal meu...rezultat dintr-o casatorie anterioara. Ulterior bunica se recasatoreste 6 ani mai tarziu cu bunicul meu, Voicu G.
In 2009 bunica mea decedeaza iar bunicul si tata dezbat succesiunea dupa bunica.
In 2018 , 23 septembrie, bunicul decedeaza.
Intrebarea mea este cine ramane mostenitor de drept? Cine urmeaza sa vina la succesiune in conditiile in care de fapt inainte de casatoria bunicii , tata era singurul trecut alaturi de bunica, in folosinta apartamentului. Este corect ca bunicul a intrat in masa succesorala ca mostenitor si de ce, daca din moment ce apartamentul a fost dobandit in afara casatoriei si din alte articole pe care le-am studiat , reiese ca bunurile dinainte de casatorie nu se impart la jumatate ?...In conditiile acestea , ce urmeaza sa fac?...Cine este necesar sa vina la succesiune? Aceste aspecte imi sunt straine si m-ar ajuta enorm sa ma lamuresc.

Va multumesc tare mult si va doresc o seara linistita!