avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate Axa04

Activitate Axa04

Răspuns la discuția Asociatie de locatari
Proprietarii nu au contract direct. Exista un singur contract. Locatarii dau sau cel putin asa ar trebui, in fiecare luna indexul. Fiecare plateste lunar in cadrul intretinerii lunare cat a declarat/consumat.

latka a scris:

Ceva e greșit acolo, proprietarii nu au contract direct cu furnizorul de energie electrica ? Adică furnizorul are contract doar cu asociatia ?

Da, e un caz pe care nu l-am mai întâlnit.


Răspuns la discuția Asociatie de locatari
Proprietarii nu au contract direct. Exista un singur panou/contor la parterul blocului. Lunar proprietarii trebuie sa predea indexul (sau cel putin ar trebui). Cu toate ca exista contoare montate in fiecare imobil, asociatia refuza a lua indexul de pe acelea, Se vor folosi doar cele nou montate pentru fiecare imobil in parte.
Răspuns la discuția Asociatie de locatari
Intr adevar este un caz mai aparte, pe care nici noi, unii dintre locatari nu intelegem ce se intampla si de ce. Daca unii nu dau indexul, pot fi alte modalitati de a ii forta pt a citi lunar indexul. Eu unul vreau contract individual si sa ma separ complet de restul.
Se pare ca Enel detine tabloul electric de la parterul blocului, dar nu si instalatia din bloc. Acesta ar fi motivul pt care asociatia si ar face de cap, angajand pe x si y sa monteze contoare neomologate. Voi incerca sa contactez Enel sa vad ce pot afla, si apoi sa vad pasul urmator.

latka a scris:

Nu sunt mesaje răutăcioase, nu am mai întâlnit asemenea caz, ar însemna că ce se întâmplă în asociația dvs. e ilegal rău de tot. Puteți reclama la primărie conform art. 102/1/e din legea 196/2018, pentru depășirea atributiunilor, președintele de asociatie, sau, chiar, dacă primăria nu sancționează contravențional vinovatul, puteți ajunge în instanță și nu vad de ce nu ați avea câștig de cauza.



Răspuns la discuția Asociatie de locatari
Multumesc mult de raspunsuri, chiar si cele rautacioase sunt binevenite. Cred ca inca din deschiderea discutiei am expus situatia cat am putut mai bine, clar si la subiect. Daca in urma intrebarilor s-a produs confuzie, imi cer scuze.



latka a scris:

Fondul de rulment se folosește pentru altceva, recitiți legea 196/2018, nu pentru investiții în achiziționarea unor echipamente noi. Acest lucru se aproba cu acordul a cel puțin 2/3 din totalul proprietarilor.

Opinia mea e ca autorul acestui subiect nu cunoaște exact situația.

ynocentta a scris:


Tocmai pentru a nu va deranja sa reincepeti dispute si polemici dupa cum aveti placerea am postat fragmebtul din topic si utilizarea legala a fondului de rulment



Răspuns la discuția Asociatie de locatari
Eu de asta am intrebat, nu mi se pare normal, plus nu stiu cat de autorizat este elctricianul care a efectuat montajul. Cand am cerut un act de conformitate metrologica mi s-a raspuns ca daca vreau unul sa-mi instalez eu un contor, pe cheltuiala proprie, sa prezint certificatul metrologic si apoi ei imi vor returna suma cheltuita pt cel montat de ei si demontarea acestuia. Chiar nu stiu unde sa ma adresez, ceva nu pare in regula. Tot ce vreau este sa fie totul legal si sa nu am probleme pe viitor la semnarea unui potential contract individual.
Răspuns la discuția Asociatie de locatari
Asociatia le-a montat si imputat fiecarui apartament o suma din fondul de rulment.
Răspuns la discuția Asociatie de locatari
Proprietar, acte in regula si chiar doresc un contract individual. Motivul montarii a fost cauzat de cei ce nu declara. Variatii de citire exista, Momentan asociatia nu vrea sa mai ia in calcul pe cele montate in apartamente (varii motive, vechi, ca sunt cu disc, greu de citit, proprietari care nu sunt acasa....). Citirea se va face de catre un membru al asociatiei doar dupa cele nou montate pentru care nu s-a predat nici un fel de documentatie.
Răspuns la discuția Asociatie de locatari
sunt pentru fiecare apartament in parte...10 apartamente pe palier - 1o contoare + 1 parte comuna iluminat
Răspuns la discuția Asociatie de locatari
Rostul lor ar fi din cauza locatarilor care nu declara indexul lunar, In urma instalarii celor noi, citirea din incinta apartamentelor va fi nula si se va lua in evidenta citirea celor noi instalate, cu toate ca exista variatii. Nu stiu cat de legal este acest lucru, din moment ce nu s-au oferit certificate de conformitate.
Răspuns la discuția Asociatie de locatari
Nu, poate m-am exprimat eu gresit, acel contor/e contorizeaza consumul din apartamente. Sunt montate contoare pentru fiecare apartament in parte, pe langa cele deja care exista. Pentru partea comuna exista separat.