avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate AdelinaIulia

Activitate AdelinaIulia

Răspuns la discuția Schimbare nume copil
Multumesc pt raspuns. Stiu ca se poate si acest lucru doar ca al ei tata biologic pe care nici nu-l cunoaste vrea ca numele lui sa nu mai fie trecut in certificat. Pur si simplu o renega.

Genesys a scris:

stiu o prietena care la 18 ani a dat in judecata statul si a cerut schimbarea numelui de familie care era al tatului ei cu un nume oarecare si a reusit .....dar la 18 ani !!!

Eu stiu si inteleg ce spuneti doar ca el ca si tata isi doreste lucrul asta. Nu are nici o legatura cu acest copil si nici nu isi doreste asta. Noi ne-am despartit cand minorul avea 1 an si 1 luna. Nu a vrut sa se implice aub nici o forma in cresterea lui iar acum el este cel care mi-a propus acest lucru nevrand sa ii bata nimeni la usa cand acest copil va creste . Multumesc

Liliana Gradinaru a scris:

Nu vad sanse si nici temei. Mergeti la un avocat cu povestea, dar cand noi, adultii, divortam, nu ii divortam si pe copii. Cam asa gandeste legea. Ei au fost copiii sotului dv., de aceea i-au luat numele si inca mai sunt copiii tatalui lor, de aceea raman cu acest nume.

Multumesc pentru raspuns. Din cate am aflat stiu ca trebuie sa deschid proces. Problema este ca atat eu cat si fostul sot am dori ca el sa nu mai fie trecut in certificat si daca se poate in certificat sa fie trecut actualul sot.

Editare; citat integral mesajul anterior
Numele meu este Sorina G si as avea nevoie de cateva raspunsuri. Povestea este mai lunga dar as vrea sa cuprind totul in doar cateva fraze. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a-mi trece copilul pe numele meu de fata in conditiile in care fostul sot este de acord sa renunte la toate drepturile asupra copilului iar eu m-am recasatorit. Va multumesc.