avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Activitate Jules26

Activitate Jules26

Buna ziua,

autoturismul nu era parcat sub arbore, ci pe partea cealalta a strazii, cativa metri spre dreapta. Masina a fost lovita de o creanga mai groasa. De asemenea nu mi-am asumat riscul intrucat nu am aflat de existenta cererii decat dupa ce s-a produs incidentul, iar daca e sa intram in detalii, asociatia care a depus cererea este cea de la blocul vecin si nu cea de la blocul unde locuiesc eu.
Multumesc de avertisment, nu stiam ca se poate specula acest lucru in instanta.
Buna ziua,

In data de 06.02.2020, in sectorul 6, Bucuresti, un copac a cazut peste autoturismul pe care il detin, avariindu-i plafonul si parbrizul. La fata locului s-au prezentat pompierii si politia, care au intocmit un proces verbal (am o copie dupa acesta). Mentionez ca autoturismul era parcat regulamentar intr-un loc public.
Pentru copacul in discutie, asociatia de propietari depusese anul trecut o cerere de taiere, din motive de siguranta: copacul era uscat si in pericol de cadere. Ca dovada am o fotografie dupa bonul de registratura de la Primaria Municipiului Bucuresti. Pe bon apare ca termen 31.07.2019 (nu stiu daca este pentru evaluarea cererii sau termenul de taiere al copacului; vecinii sustin ca e varianta din urma).
In urma unui deviz de reparatie efectuat de un service autorizat, daunele au fost estimate la aproximativ 11000 lei. Am facut o cerere de despagubire catre ADP, insa raspunsul lor a fost unul negativ, invocand vremea extrema (in noaptea aceea a nins, singura ninsoare de anul acesta din Bucuresti de altfel).
Doresc sa recuperez daunele in instanta, insa avand in vedere ca valoarea lor este semnificativa, mai ales raportat la valoarea autoturismului, iau in considerare optiunea de a vinde masina sau de a o casa prin programul Rabla. In aceasta situatie, este posibil sa imi recuperez daunele in instanta numai pe baza devizului de reparatie sau trebuie sa repar masina si sa astept finalizarea procesului?

Multumesc frumos!
Buna seara,

Stau in București de puțin timp, in chirie (nu am viza de flotant, inca), iar proprietarul are un loc rezervat pe numele său, înregistrat cu mașina sa personală. Exista vreo procedura de înstrăinare a locului de la proprietar la chiriaș, sau cu alte cuvinte, să am același drepturi de parcare pe loc? Mă interesează pentru că cineva parchează foarte des pe acel loc, si mă gândesc să îl reclam la poliția locală. Pot să fac eu acest lucru (având copie de la contractul de parcare) sau trebuie să facă proprietarul?
Mulțumesc frumos!