avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate florina stancu

Activitate florina stancu

Multumesc pentru raspuns, insa tot nu imi este clar.
Art. 9 din Legea 197/2012, alineat final mentioneaza ca:
"În cazul operatorilor economici cu scop lucrativ, activitatea de acordare de servicii sociale, identificată prin codul CAEN şi/sau codul serviciului social din Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum şi a regulamentelor-cadru de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare, este precizată/înscrisă în obiectul de activitate ca activitate principală."

Art. VII din legea 100/2024, alin final mentioneaza ca : "Operatorii economici cu scop lucrativ care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, deţin licenţă de funcţionare pentru servicii sociale au obligaţia ca, în termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, să îşi înscrie în actele constitutive activitatea de acordare a serviciilor sociale ca activitate principală, în conformitate cu prevederile art. 9 alin. (3) din Legea nr. 197/2012, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta lege."

Mai mult, in proiectul legii de modificare a legislatiei privind serviciile sociale erau mentionate expres printre entitatile ce pot presta servicii sociale ( la litera i) a art. 37 din Legea 292 ) intreprinderile sociale, iar atestatul calitatii de intreprindere sociala este unul din actele solicitate pentru acreditare ca furnzior de servicii sociale. In forma adoptata a legii aceste prevederi nu se mai gasesc.

Posibil sa imi scape mie ceva.
Buna ziua! Cu privire la Legea 100/2024, nu am reusit sa identific in legislatie, in forma adoptata, care este dispozitia legala din care rezulta ca doar SRL-urile care au statutul de intreprindere sociala pot fi acreditate ca furnizori de servicii sociale. De asemenea, nu am gasit in legislatie unde e mentionat termenul limita de obtinere a autorizatiei ISU pentru furnizorii de servicii sociale. Este cineva care a identificat aceste aspecte?