Aveam repartitoare de costuri pe vechile calorifere. Demontand si schimband caloriferele am demontat si repartitoarele de costuri. Aceste repartitoare trebuie recalibrate corespunzator noului tip de calorifere si noilor dimensiuni, si abia apoi montate, sigilate. Din cate stiu toate acestea pot fi facute doar de firme autorizate. Acest lucru l-am solicitat asociatiei inca din noiembrie: sa contacteze firma cu care are contract pentru a face aceste operatiuni. Ulterior am aflat ca asociatia nu mai avea contract cu nici o firma pe acest domeniu inca din aprilie 2007, cotele de consum calculandu-le singuri, in baza unui soft. Abia pe 16 ianuarie au trimis pe "X, care a lucrat la firma", X care le pusese la dispozitie si softul si care bineinteles nu avea nici o autorizatie pt. a face calibrari si montaje repartitoare "dar se pricepe, ca a lucrat la ei". Deci luna decembrie a trecut fara sa am repartitoarele montate din vina asociatiei, care desi notificata din noiembrie despre necesitatea remontarii lor, nu a reusit sa faca acest lucru pana acum. Iar lista pe decembrie a venit cu "surpriza", calculata asa cum am zis mai sus.
Buna ziua! Am schimbat caloriferele in apartament in luna noiembrie, notificand in prealabil in scris asociatia si cerandu-le sa contacteze firma care a montat repartitoarele de costuri energie termica in vederea reprogramarii acestora si remontarii. Nu au facut nici un demers in acest sens pana pe 16 ianuarie, cand au trimis un fost reprezentant al firmei cu care le si expirase contractul, firma care se si desfiintase.
Intre timp au afisat lista de intretinere pe decembrie, luna in care nu am avut repartitoare din vina lor, suma ce imi revine fiind de 768 lei, din care 634 lei caldura (pentru un apartament de 2 camere). Urmatorul apartament in top datorie este unul de 3 camere, care are caldura 559 lei, urmatoarele avand de plata sub 350 lei.
Am facut contestatie insa nu au recalculat, justificand ca au luat in calcul un calorifer cu cele mai multe unitati inregistrate in decembrie 2007 (respectiv apartamentul cu 3 camere), iar mie mi s-au pus doar 250 de unitati de cal/camera si doar 50 de unitati pentru baie si bucatarie, rezultand astfel suma de mai sus.
Este normala efectuarea unui astfel de calcul? Este normal ca acele repartitoare sa fie reinstalate si reprogramate de o persoana fizica, cara a fost candva angajata unei societati? Ce pot face in continuare?
Multumesc!