avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate elenaafemei

Activitate elenaafemei

Bine punctat, aceeasi parere o impartasesc si eu...Exact asa stau lucrurile;oameni de la tara, care au fost angajati la oras, intrucat erau someri cu totii, castiga salarii bune pentru zona noastra si comparativ cu alte unitati, li se asigura transportul gratuit, pauza de masa, etc si nu e suficient.Nu poti insa sa te superi pe ei, pentru ca e tipic romanesc ce se intampla si ei nu fac exceptie, cel mult sa incerci sa ii lamuresti cum stau lucrurile.
Ma bucur si va multumesc ca subiectul meu v-a atras atentia.
Va multumesc pentru sfaturile Dvs.
Elis, asa gandesc si eu...
Vom studia problema si , sunt sigura, vom ajunge la o "intelegere"...
Sa aveti o zi frumoasa si usoara...
Buna ziua...ma confrunt cu o mica "problema" si anume: firma unde lucrez are un punct de lucru la 50 km de sediu.Unii muncitori sunt transportati zilnic la acel punct de lucru cu masina firmei si, dus intors, "pierd" cu transportul 2-3 ore. Aceasta ar fi nemultumirea lor... exista o prevedere legala care reglementeaza aceasta problema??? Timpul de transport? Se ponteaza acest timp, legal? sau tine doar de o norma interna, in regulamentul de ordine interioara?
Poate ma ajutati cu exemple de la Dvs. din firma sau cu o baza legala, daca o cunoasteti...
Cu respect, Elena.
Va multumesc pentru raspuns. Vom proceda ca si pana acum, platind impozitul cuvenit lor.

Buna ziua,
E primul subiect postat dar recunosc ca va "citesc" de multa vreme si mi-ati fost de mare folos.
In firma unde lucrez avem o mica nelamurire si sper sa ma puteti "lumina" cu parerile dumneavoastra.
Este vorba despre niste baraci folosite de noi pe santierele unde avem lucrari, fiind mobile...fireste.
In fiecare an acestea sunt reevaluate si supuse impozitarii, fiind considerate cladiri.
Intradevar, art 249 alin. 5 din Codul Fiscal spune ca "este cladire orice constructie care adaposteste oameni, animale,obiecte, produse.....". Baraca este o cladire atat timp cat nu este fixata pe pamant sau in pamant, ci se afla suspendata pe diverse materiale care ii asigura stabilitate?
As vrea sa stiu daca v-ati confruntat cu o astfel de neclaritate si cum ati rezolvat-o?
PS Mentionez ca pana acum am platit impozitul pentru aceste baraci, insa anual isi pierd din valoare dar impozitul creste:D.
Multumesc pentru timpul dumneavoastra si astept un rapsuns.