avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate Vertuo

Activitate Vertuo

Am înțeles.
Da, ne-am permis sa o numim așa deoarece nu am avut absolut nici o legătura cu ea in cei 20 de ani de căsnicie ai bunicului.
Nu a fost prezenta la absolut nici o pb de sănătate ai mamei ei, iar acum efectiv pune presiune pe cei 3 frați pt succesiune.
Vă mulțumesc frumos pt răspunsul dvs foarte detaliat!

Și îmi permit sa va mai adresez o întrebare, care am uitat sa o scriu când am scris postarea inițială: are dreptul aceasta doamna sa ne interzică accesul la casa? Nu putem avea acces decât in prezenta ei.
Pb e ca unul dintre cei 3 frați, are multe lucruri personale stocate acolo.
Buna seara,

Actul se numește contract de întreținere, iar detaliile sunt următoarele:
Subsemnatul transmițător ..., transmit numitei ..., nuda proprietate asupra cotei 1/2 părți din imobile, reprezentând casa și dependințe, bucatarie de vara și anexe gospodărești împreuna cu terenul aferent construcțiilor.
Transmițând nuda proprietate îmi rețin dreptul de uzufruct viager asupra cotei de 1/2 părți din imobilele descrise mai sus și cer înscrierea acestui drept in Cartea Funciară odată cu intabularea dreptului dobanditoarei.

In schimbul transmisiuni nudei proprietăți, dobanditoarea are obligația întrețineri subsemnatului pana la sfârșitul vieții. Întreținere ce consta in asigurarea cu toate cele necesare traiului: procurarea produselor alimentare, a articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte necesare, prepararea hranei zilnice, menajului (igiena personală și a locuinței), sprijin in rezolvarea problemelor administrativ gospodărești, asigurarea medicamentelor, îngrijire medicală și spitalizare dacă v-a fi cazul, iar la deces sa suporte cheltuielile de înmormântare și cele ulterioare acestui eveniment, potrivit obiceiului locului.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Ce a realizat bunicul cu dobanditoarea?
Ce reprezinta actul acela? Transcrieti-l complet chiar daca-l anonimizati.
Luati legatura cu un avocat care sa vada actele.

Buna ziua,

As avea o întrebare destul de complexa in legătura cu succesiunea bunicului meu.
Bunicul meu a fost căsătorit cu dobanditoarea aproximativ 20 de ani, au divorțat din motive de neînțelegere asupra averilor.
După divorț, ea a plecat o perioada și intr-un final a acceptat sa revină cu condiția de a face actul următor: nuda proprietate asupra cotei de 1/2 părți din imobilele situate din 2 camere și dependente, bucatarie de vara și anexe gospodărești împreuna cu terenul aferent construcțiilor cu dreptul de uzufruct viager asupra cotei de 1/2 părți din imobilele descrise mai sus.
Între timp cei doi s-au recăsătorit. In februarie 2018, bunicul meu a decedat. Succesiunea nu a fost pronunțată, deoarece unul dintre moștenitorii bunicului sta in străinătate. In luna mai 2018 a decedat și dobanditoarea.

Bunicul meu are 3 copii dintr-o relație anterioară, iar dobanditoarea are o fiica tot dintr-o relație anterioară. Nu au nici un copil in comun.

Imediat după decesul dobanditoarei, fiica ei s-a manifestat pt succesiune.
Aici începe sa se complice povestea.

Fiica dobanditoarei susține ca este moștenitoarea de 1/2 de nuda proprietate rezultata din actul menționat mai sus și mostenitoarea pe o parte din partea rămasă bunicului (rezultate din recăsătoria celor doi). Deci cei 3 frați practic ar trebuii sa se împartă pe “un sfert” din casa și anexele aferente.
Tot fiica dobanditoarei și-a exprimat dorința de a obține niște terenuri (obținute din timpul primei căsătorii din care au rezultat cei 3 copii). Pe deoparte susține ca nu dorește pământ, dar pe de alta parte ajunge tot la pamanturi și susține ca succesiunea nu poate avea loc fără aceste pamanturi.
Pe aceste pamanturi nu exista titlu de proprietate, și au fost “din totdeauna” atribuite verbal fiecăruia dintre copii.

Am avea mai multe întrebări:
Fiica dobanditoarei are dreptul la o parte din jumătatea rămasă bunicului meu? Care ar fi obținută in urma recăsătoriei celor doi.
Succesiunea poate avea loc fără pamanturi? In caz de răspuns negativ poate prin act in fata notarului fiica dobanditoarei renunța la ele?

Specific ca fiica dobanditoarei nu a fost prezenta in viața mamei ei decât in aproximativ ultimii 10 ani de zile. Practic a reapărut in viața ei cu ceva vreme înaintea divorțului.

Va mulțumesc pentru răspuns.