avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate lavrin

Activitate lavrin

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@iUtilizator21
Nu este de loc incredibil ca-si pun reclame peste tot: pe Facebook, pagini de internet care sa-i recomande, TV, etc. atata vreme cat ei fura banii din conturile clientilor si-si finanteaza inselatoria pe mai departe.
Solutia pentru astfel de hoti nu este una 'mioritica' in care sa platiti sumele pretinse ca sa le sporiti capacitatea de a continua si a face alte victime.
Poate va ganditi mai bine si cititi cu atentie s-a scris pe-aici si cum au actionat alti utilizatori.
Aici nu e vorba de o afacere si oameni onorabili care v-au spus ca le sunteti datori pentru ca nu ati citit cele 15 pagini de contract.
Daca in contract ar scrie ca trebuie sa le fiti sclav o zi pe luna vi s-ar fi parut rezonabil ?
Site-ul lor ascunde intentionat informatiile privind abonamentul, costul, durata lui si dezabonarea online. Incalca GDPRul prin ascunderea de informatii in mod intentionat si localizarea utilizatorilor care acceseaza site-ul.
Cuneva aici a scris ca a reclamat banca la OPC pentru debitarea automata a cardului de catre acesti hoti si a primit banii inapoi de la banca.
Observ ca ei cedeaza daca primesc multe mailuri. Poate se linistesc daca primesc cateva mii de mailuri pe zi trimise automat sa le reaminteasca cat sunt de escroci.
Faceti reclamatii! Nu platiti bani unor hoti ca altfel devin teroristi daca vad ca au cu cine.
acest răspuns util
@verbat123
Adresa IP este dinamica (se schimba daca resetati routerul) pentru majoritatea utilizatorilor iar localizarea dupa IP este la doar la nivel de oras. Asta daca nu se solicita adresa abonatului de la furnizorul de internet cu precizarea intervalului orar la care s-a conectat acel IP. Care furnizor de internet nu are voie s-o comunice tertilor decat la solicitarea unor autoritati legale, altfel se incalca drepturile de protectie a datelor personale adica GDPR-ul.
Trimiteti mail la furnizorul de internet cu atentionare ca sunteti victima unei escrocherii pe internet si sa nu dezvaluie adresa dumneavoastra asociata cu IPul nimanui ce nu este legal indreptatit sa primeasca aceste informatii.
Eu am trimis si Digi m-au instintat ca respecta protectia datelor personale si nu le divulga fara temeiuri legale asa cum scrie in contract.
Localizarea in cele cateva cazuri povestite aici s-a facut pe baza accesarii site-ului, probabil de pe mobil si avand activata localizarea, Verificati in setari ce aplicatii au acces la localizare si nu mai lasati localizarea activata pentru orice aplicatie de-acum inainte.
Daca locuiti intr-o zona de blocuri cu multe apartamente e complicat sa va caute cineva adresa chiar daca sa zicem ar avea coordonatele si s-ar deplasa cineva sa intrebe prin vecini unde locuiti, ceea ce-mi pare greu de crezut ca ar face chiar si derbedeii astia.
Este o excrocherie si se bazeaza pe intimidarea victimelor. Nu le trimiteti formulare cu datele dumneavoastra ori corespondati cu ei pe mail, posibil sa va viruseze cu vreun click pus pe-acolo in mailuri.
Faceti reclamatii pentru scam (inselatorie), la Google , Facebook si pe unde-si mai fac ei reclama cu cele 3 site-uri ale Be2: academicsingles, be2dating si single50 prin care pacalesc lumea.
acest răspuns util
De fapt avem ce sa le facem, faceti raport pentru incalcarea regulamentului GDPR de catre acest operator Be2 Sarl. in Luxembourg si pe www.eccromania.ro asociata la ECC-Net , retea europeana pentru protectia consumatorului.
Ei incalca GDPR pentru ca intentionat nu au implementata posibilitatea de a renunta la abonamentul Premium pe pagina de site si colecteaza date privind locatia clientilor.
Atentie!! adresa clientului o extrag din faptul ca site-ul colecteaza informatii de localizare, astfel daca intrati de pe telefon si aveti activata localizarea , ei ar putea sa primeasca locatia de unde va conectati si astfel sa hartuiasca victimele.
Spunea cineva ca s-a trezit cu o scrisoare de amenintare pusa in cutia postala, s-a speriat si a platit. Nu stiu daca spunea adevarul ori era omul lor din Romania si le facea reclama ;)
Scrisoarea a adus-o probabil
Mizeaza ca te atrag cu o suma mica sa le dai datele de cont si apoi iti aplica ce sume doresc, de minim 6 pana la 12 ori mai mari.
Acesti excroci 'europeni' trebuiesc opriti sa nu mai faca si alte victime.
Si mijloacele de a-i opri sunt la indemana ca si cele prin care practica hotia, adica internetul.
Ati raportat aceste site-uri ca fiind inselatorii, academicsingles si be2dating ?

Catelul a scris:

Citeste ce am scris mai sus. Folosește si tu aceleași metode ca ei. Mailuri si amenintari. N-au ce sa-ti faca, de fapt nici tu lor...

violingirl a scris:

am inteles ca ati platit, dar ati reusit sa anulati abonamentul? daca da, cum? ati trimis scrisoarea la adresa din Luxemburg?

Am gasit referinte pe scamadvisor,com unde apare academicsingles cu nota de atentionare de malware .
Notes:-
A Malware report has been detected for this website
This website may be related to a number of high risk sites

.......

lavrin a scris:

@Opry,

Mare atentie de pe ce si de unde le trimiteti email (telefon, laptop, desktop) si ce va raspund , daca sunt link-uri in text, butoane de confirmare, etc. in ceea ce va scriu ei in emailuri.
Eu nu cred ca e legal sa te abonezi cu un click pe un site si apoi la dezabonare sa trimiti formulare semnate si cu date personale cum vor ei. E scam (inselatorie pe internet) ca sa apara ca nu respectati ce au formulat ei in termeni de retragere.
Mie mi-au trimis de curand un email in care aveau la final butoane cu optiuni, de genul accept , refuz la ce explicau ei cum se face retragerea din contractul lor inselator.
Spunea userul care s-a trezit cu o scrisoare pusa in cutia postala si nu stie de unde au adresa, Eu ii suspectez ca adresele lor de mail be2.com , academicsingles.ro contin malware-uri , virusi in scopul de a sustrage date personale despre useri spre a face apoi localizarea si hartuirea clientilor. Altfel nu se explica de ce insista cu trimiterea de formulare de dezabonare pe email si cauta pretexte. Asta ca sa te mentina in discutii si sa captureze adresa ori alte informatii. Ati remarcat ca nu au pe site buton de stop la abonare si nici nu poti verifica la setari data reiinoirii. Scrie in mailul de raspuns dupa ce te abonezi Premium ca poti sa vezi cand expira perioada de abonare in setari. Dar nu exista aceasta informatie in Settings cel putin la varianta de mobil, eu am verificat asta la contul meu pana sa-mi blocheze accesul
Trebuie sesizare scrisa la protectia datelor personale la ei in Luxembourg si la noi pentru incalcarea GDPR-ului. Au facut un contract abuziv si informatia de cost abonare inselatore intentionat.
Am citit atentionarea pe internet la site-urile lor de scam (inselatorie) si am facut la fel ca sa nu mai cada si altii in capcana lor.
Cum spuneam mai sus: Atentie! la email-urile primite de pe domeniul academicsingle si be2.

@Opry,

Mare atentie de pe ce si de unde le trimiteti email (telefon, laptop, desktop) si ce va raspund , daca sunt link-uri in text, butoane de confirmare, etc. in ceea ce va scriu ei in emailuri.
Eu nu cred ca e legal sa te abonezi cu un click pe un site si apoi la dezabonare sa trimiti formulare semnate si cu date personale cum vor ei. E scam (inselatorie pe internet) ca sa apara ca nu respectati ce au formulat ei in termeni de retragere.
Mie mi-au trimis de curand un email in care aveau la final butoane cu optiuni, de genul accept , refuz la ce explicau ei cum se face retragerea din contractul lor inselator.
Spunea userul care s-a trezit cu o scrisoare pusa in cutia postala si nu stie de unde au adresa, Eu ii suspectez ca adresele lor de mail be2.com , academicsingles.ro contin malware-uri , virusi in scopul de a sustrage date personale despre useri spre a face apoi localizarea si hartuirea clientilor. Altfel nu se explica de ce insista cu trimiterea de formulare de dezabonare pe email si cauta pretexte. Asta ca sa te mentina in discutii si sa captureze adresa ori alte informatii. Ati remarcat ca nu au pe site buton de stop la abonare si nici nu poti verifica la setari data reiinoirii. Scrie in mailul de raspuns dupa ce te abonezi Premium ca poti sa vezi cand expira perioada de abonare in setari. Dar nu exista aceasta informatie in Settings cel putin la varianta de mobil, eu am verificat asta la contul meu pana sa-mi blocheze accesul
Trebuie sesizare scrisa la protectia datelor personale la ei in Luxembourg si la noi pentru incalcarea GDPR-ului. Au facut un contract abuziv si informatia de cost abonare inselatore intentionat.
Am citit atentionarea pe internet la site-urile lor de scam (inselatorie) si am facut la fel ca sa nu mai cada si altii in capcana lor.
Cum spuneam mai sus: Atentie! la email-urile primite de pe domeniul academicsingle si be2.
@Mihai , Ati depus si plangere la politie ori doar ati platit ca sa-i incurajati sa va mai trimita inca un plic cu alta cerere si sa faca alte victime.
De unde banuiti ca v-au gasit datele? Banca la care ati avut cardul nu ofera datele clientilor catre terti. Ati fost sa intrebati la banca?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am cautat informatii online si be2.com sau academicsingles si cate alte denumiri derivate mai au sunt de acum mai bine de 5 ani, Modul de operare asta este, te fac sa te abonezi cumva pe 1 luna si apoi incep sa-ti debiteze card-ul cu sume de 6 ori mai mari si sa impiedice dezabonarea prin tertipuri.
Iata ce scrie o doamna din Canada "..Am sunat la Centrul canadian de combatere a fraudei și am început un dosar cu privire la ele.Doamna a fost foarte de ajutor si utilă. Ea spune că nu există nici o cale ca oamenii să fie intimidați de agențiile de colectare - să spună agențiilor de colectare să plece. Vă rugăm să nu vă faceți griji cu privire la agențiile de colectare, deoarece cheia inselatoriei este de a vă intimida, astfel încât să dati banii de frică!"...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am primit si eu scrisoare de amenintare ca sunt dator sa platesc in avans acel abonament premium, Au specificat un IP de pe care am facut tranzactia la momentul platii online initiale si sustin ca prin asta sunt de localizat.
Acel IP este unul in general dinamic , se schimba daca nu ati soliciat cumva ISP-ului sa va aloce IP static, Asadar localizarea pe baza lui este la nivel de tara si oras.
La fel puteti sa aflati pe baza la header-ul de mail de unde va trimit mai-urile, ce IP , host si ce locatie la nivel sa zicem de oras nu adresa exacta.
Ideea e ca ei mizeaza pe faptul ca le veti divulga mai multe date, eventual veti trimite formularul cu toate datele d-voastra, cu contul, card-ul , poate le platiti prin PayPal eventual daca sunteti panicat..s.a.m.d.
Trebuie contracarati cu reclamatii cat mai multe.
Eu pana acum am trimis la google sa le raportez site-ul lor pentru inselatorii.
Urmeaza s-ai raportez si international la [ link extern ] .