avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate Iuli33

Activitate Iuli33

Buna ziua,

Sunt in proces de divort cu sotul meu. De la data depunerii cererii de divort (6 luni), fata noastra locuieste exclusiv la mine. El nu i-a cumparat mai nimic si nici nu a trecut pe la ea. El a solicitat si primit in instanta efectuarea unei expertize psihologice, eu fiind acuzata ca am alienat-o pe fata impotriva lui.
Telefonic, in diversele discutii cu ea, el ii reposeaza ca ca eu i-am spalat mintea, ca eu o invat sa nu mearga la el, etc. Mereu fata i-a spus ca aceste lucruri nu sunt adevarate.
Acum cateva zile, o suna pe fata si ii zice: "vezi daca nu vrei sa vi pe la mine, te duce mata la psiholog. Pe ala nu o sa mai poti sa-l minti ca pe mine". Fata i-a spus ca nu vrea, iar el i-a raspuns :"nu e treaba mea, e a lui mata".

Bineinteles, fata nu isi doreste nici contact cu el si nici sa mearga la psiholog, doar de dragul artei. Ea isi doreste un tata care o intelege, o respecta pe ea, pe deciziile ei si pe mama ei.

Intrebarea mea este: a cui este responsabilitatea ducerii copilului la psiholog (atat timp cat avem drepturi egale, nefiind pronuntata nicio hotarare de divort/custodie/domiciliu)?

Eu cand am acceptat aceasta evaluare, m-am gandit ca la o situatie normala, in care amandoi explicam copilului cum stau lucrurile, nu aruncam responsabilitatea in carca celuilalt.

Multumesc.