Sora mea a suferit un accident rutier grav, stand in dreapta in masina prietenului ei. Diagnosticul principal traumatism cranio cerebral grad 10 scara Glasgow... etc. Dupa 9 zile de spitalizare (dintre care 5 in terapie intensiva), si-a revenit, dar in continuare are o gramada de restrictii (sa nu conduca masina inca 2 luni, sa nu stea in soare....etc). Cativa medici mi-au spus ca datorita gravitatii loviturii, orice medic IML ii da negresit 3 - 4 luni de ingrijire medicala. Din pacate intre ea si conducatorul auto exista o relatie desi el e casatorit si cu copil. El sta tot timpul cu ea, nu mai merge la servici de o luna jumate, si tot ce face e sa o influenteze, ca sa nu depuna plangere, punandu-i viata in pericol (mentionez ca dupa externare medicii mi-au zis ca trebuie sa urmeze un tratament cu un psiholog si o monitorizare neurologica, deoarece a avut 40 % sanse de viata). Tot din pacate, "adevarul" spus de el e mai puternic decat adevarul spus de familie, iar ea, influentata de el nu doreste continuarea tratamentului si a monitorizarii de catre un neurolog. Mentionez ca tipul are o forta de manipulare extraordinara, tot ce a facut cand ea era in spital a fost sa incerce sa o scoata de acolo cat mai repede. As putea spune ca tipul e aproape patologic. Intrebari: poate fi obligata victima de catre cei care intocmesc dosarul sa aduca certificat IML? Daca da, cum? Cate zile de ingrijiri medicale se dau in cazul unor astfel de traumatisme medii spre grave? Este necesara preluarea tutelei de catre familie datorita faptului ca nu gandeste, si daca da, cum se face asta avand in vedere ca victima are 28 ani?