avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate ilucris

Activitate ilucris

Nu am platit nimic. Nu am semnat pentru deviz, am semnat pentru cei 1200 RON pe care urmeaza sa-i dau.
Problema e ca foarte probabil o sa-mi mai ceara si alti bani pe langa pentru ulei si filtre (~1400 RON) caci nu au tinut cont de ce am stabilit initial si asta incerc sa evit.
Acum 3 sapatamani mi s-a stricat masina (cutia de viteze) iar mecanicul unde merg de obicei nu a reusit sa o repare cu un schimb de ulei, filtre si garnituri,(1400 Ron) cum speram sa fie. Asa ca...
Acum 2 saptamani am dus masina la un service recomandat unde am semnat o foaie ce zicea ca sunt de acord sa achit o taxa de 1200 RON pentru a investiga problema masinii (o problema de transmisie pentru care aparent toate service-urile cer dezmembrarea sistemului pentru depanare). Mi s-a spus ca daca nu voi fi de acord cu costurile am s-o ridic pe platforma. Domnul (probabil proprietarul afacerii) era foarte grabit si evaziv cu raspunsurile, alergam la propriu dupa el prin service. Am intrebat daca este incusa si manopera de reasamblare si am primit de la un angajat raspuns ca da. Dansul continuand cu, am mai reparat proleme de genul, stati linistit. Doar nu era sa dau 1200 RON si sa plec cu ea pe platforma.
O saptamana mai tarziu aflu ca masina a verificata si ca costurile sunt undeva la 14700 RON. Socat am intrebat daca macar piesele ce le-am investit initial (ulei filtre garnituri) la celalat service le-au salvat, raspunsul lor fiind ca uleiul s-a scurs si s-a amestecat cu altele.
Primesc apoi un deviz pe care vad si 1400 RON filtre si Ulei, lucruri necesare pentru reasamblarea sistemului de transmisie. ((si 3600 RON manopera 16 ore!!! adica peste 200 RON ora de munca!! mi-am ratat cariera, treuia sa ma fac mechanic tepar)).

Am sa merg astazi la service sa incerc sa o scot cat mai ieftin, sa ma cert cu ei sa mi-o asambleze cu cei 1200 RON cum mi s-a dat de inteles initial. Problema este ca ei cu siguranta imi vor cere cel putin 1400 RON pe langa cei 1200 pentru aceasta operatiune.

Cu alte cuvinte o sa platesc vre-o 2600 RON doar ca sa o scot la fel de stricata din service.

Nu am de unde sa stiu ca piesele de pe deviz sunt cu adevarat stricate sau ca nu le-au schimbat/stricat dansii si probabil o sa mi se confirme lucrul asta daca o sa insiste sa o scot de acolo pe platforma.

Cum pot sa evit aceasta mare teapa?

p.s.: nu stiu cat ajuta dar oamenii fac evaziune fiscala la greu acolo