In 2006 am schimbat caloriferele - oficial prin RADOX- calibrate pe suprafata camerelor. La cateva luni, in decembrie, din pura intamplare, am observat ca suprafata radianta a apartamentului afisata la intretinere era 12.5 in loc de 9 (caldura se plateste in functie de suprafata radianta din apartament)... Am intrebat administratorul si lunile urmatoare s-a revenit la vechea valoare, fiind somat intre timp sa re-calculez prin RADET noua suprafata radianta, pentru ca am pus calorifere noi.
Intre timp suprafata afisata de administrator pentru iarna 2007 a fost de 17.5 ...Dupa o noua atentionare a administratorului, suprafata radianta a fost afisata corect - cea stabilita de RADET - 13.5, moment in care am fost anuntat ca voi fi nevoit sa platesc restantele pe 2006 pentru diferenta de suprafata (9 fata de 13.5).
In plus de asta, restanta a fost stabilita la o suma de 650 lei, mult mai mare decat calculul meu...Nemaispunand ca doua calorifere au fost total inchise pe toata perioada iernii (baie, bucatarie) coturile cedand, fiind de proasta calitate, reducand cu ~30% suprafata radianta totala...
Intrebarea mea este ce se poate face in cazul cand exista neconcordante de acest fel? Administratorul are acest drept sa penalizeze retroactiv? Are dreptul sa schimbe valorile suprafetei radiante dupa bunul plac (a se vedea valoarea de 12, 5 si 17,5)? Pot sa solicit o valoare detaliata a restantei? Cui ma adresez? Se platesc penalizari de intarziere la 'restanta'? Faptul ca doua calorifere au fost sparte si nefolosite se ia in calcult? Cum?
Multumesc anticipat.
In alta ordine de idei, am observat la avizier o 'practica' ciudata: din cand in cand, caldura la diferite apartamente este calculata folosind o suprafata radianta cu 15-20% mai mare - unul, doua pe luna...E normal? Ce se poate in acest caz? Am niste banuieli :D