Pana la urma am aflat tot de la primarie de la alt ghiseu de la cineva care stie putin mai multe.. ca pentru cazul acesta nu trebuie nicio autorizatie de functionare. Trebuie doar declaratia pentru impozitare cu sau fara raport de evaluare si declaratia de adaos comercial.
Din pacate am nimerit prima oara la o femeie care nu stie nimic concret doar ca e obligatoriu si atat. Nu parea logic pentru ea deloc faptul ca nu am contact cu persoane si nu am magazin fizic sau orar de functionare. Pe deasupra mi-a mai spus ca pe cf trebuie trecut ca e spatiu comercial. Aberant. Dar m-am lamurit. Poate ajuta si pe altii informatiile acestea.
Am deschis un PFA. Certificatul la RC este rezolvat, am fost la ANAF si acolo e ok.
Am cod caen principal 4791 comert online si 1812 alte activitati de tiparire secundar.
Am ajuns la Primarie si mi-au cerut sa imi fac autorizatie de functionare. (sa fac contract cu cei de la RER pentru gunoi si cu cei de la dezinsectie)
Sediul profesional cu activitate e acasa, in apartament, intr-o camera. Practic nu am magazin fizic, nu am contact cu publicul.. totul e online si livrez prin curier.
Ma obliga legea sa am o autorizatie de functionare de la primarie?
Eu stiam ca nu trebuie dar ma intrebam daca s-a schimbat ceva si mai nou trebuie si asta.
Declaratia privind adaosul comercial e obligatorie din cate stiu si se declara o marja procentuala dar exista un procentaj maxim de care ar trebui sa tin cont?