avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate Dya_20

Activitate Dya_20

Din putinele cunostinte pe care le am,in anumite situatii,inregistrarile sunt folosite ca mijloc probatoriu in istanta.Momentan doamna a incetat cu amenintarile,sper sa nu fie nevoie sa ajungem in instanta.Va multumesc pentru raspunsuri!
Va multumesc pentru raspuns.Nu cunosc dispozitiile Codului de procedura penala,dar chiar daca doamna si-a recuperat prejudiciul,banuiesc ca inca exista riscul ca sora mea sa fie in continuare acuzata de furt Ideea este ca sora mea i-a inapoiat inclusiv toti banii primiti cadou de sarbatori si alte aniversari(nu stiu daca are relevanta in acest caz)la cererea doamnei.Este necesar sa apelez la un avocat?Ma gandesc sa nu existe repercursiuni pe viitor.Ce imi recomandati?Inregistrarea video nu a fost pusa la dispozitie nici macar in momentul de fata.

Buna ziua,

Am urmatoarea speta pentru care as avea nevoie de o recomandare,un sfat de solutionare:
Sora mea a sustras 460 de lei in luna mai din casa mamei vitrege(aflata in vizita si ramasa peste noapte in casa mamei vitrege)nestiind ca este monitorizata cu camere de supraveghere.Din luna mai pana in luna Oct,mama vitrega nu i-a spus absolut nimic surorii mele.Recent,mama vitrega i-a cerut telefonic surorii mele un imprumut,iar sora mea nu a putut sa o ajute.Aflata intr-o scurta vizita de week-end la mama vitrega(nu locuim in acelasi oras,iar tatal e decedat),sora mea a fost provocata la o discutie in care i s-a transmis ca a fost filmata cand a sustras banii in luna mai din casa mamei vitrege si i s-a spus sa ii inapoieze si sa recunoasca fapta.Mama vitrega a promis ca v-s pune la dispozitie filmarea si dupa ce isi va primi inapoi banii,va distruge inregistrarea video.Sora mea nu a crezut ca exista monitorizare video si nu recunoscut fapta,dar ulterior ajunsa acasa,a transferat banii in contul unei prietene a mamei vitrege(doamna in cauza nu poate avea conturi deschise in Romania din cauza datoriilor la banci).Sora mea a primit multe mesaje si telefoane jignitoare din partea mamei vitrege,care a santajat-o cu ideea ca libertatea si viitorul surorii mele se afla in mainile ei.Sora mea nu a primit si nu a vazut inregistrarea,a inapoiat banii,dar in continuare este santajata si persecutata psihic de mama vitrega care ii inoculeaza mult stres si frica.Sora si-a cerut scuze si iertare pt fapta comisa.Din punct de vedere legal si moral ce este de facut?Sora mea este intrun inceput de depresie si imi este teama sa nu-si faca rau,un gest necugetat.
Va multumesc pentru suport!