Buna dar unde se in actul constitutional se mentioneaza cat la suta are fiecare?La articolul 15 din capitolul 4 privind conducerea si administrarea scrie asa:
art 14:asociatii au drepturile si indatoririlecare revin potrivit legii adunarii generale ca organd de condudcere si decizie in politica economica si sociala a societatii.
art. 15:se numeste admin al societatii domnul xxxxx.In aceasta calitate indeplineste acele operatii care sunt necesare pt aducerea la indeplinire a obiectului societatii, avand obligatiile si raspunderile prevazute de lege.Admin societatii reprezinta cu deplina si nelimitate puteri societatea in raporturile cu pers fizice, juridice, autoritatile publice, admin si juridice.Mandatul administratorilor este pe o perioada nelmitata incepand cu data de xxxx pana la revocare.
Unde sunt mentionat si eu:
cap I art 1:asociatii societatii comerciale infiintata potrivid prevederilor legii ...... si actului constitutiv de fata sunt:S.T. + datele din buletin si Rusu Claudiu si datele mele din buletin.Se mai mentioneaza de mine si la varsarea capitalului social:100 ron eu si 100 ron el.
De aici de unde pot sa stiu cat am eu?sau am ceva?nu am inteles nimic pana acum.eu cred ca art 15 conteaza si acolo se specifica tot iar eu nu sunt trecut.putem vb eventula pe mess?
Am citit actul constitutiv de 2 ori.Evident am intrebat de ce nu se mentioneaza de mine?mi-a spus ca e normal deoarece poate fi doar un singur admin si de aceea e trecut numai el.
pai m-o dus de nas cu actul constitutiv.eu nu-s trecut deloc la articolul 15.el e trecut cu drepturi depline(semnatura, concediere si mai stiu eu ce).De mine nu se specifica deloc, doar la art.1 si la capial social.dar unde se alege cat la suta are fiecare din firma?asta unde se stbileste?
Da despre specimenul de semnatura e vb.Nu stiu.La adus persoana care se ocupa cu infiintarea firmei.Adica umbla dupa acte.Nu neam gandit ca ne vom bate cap in cap.Nu stiu unde alegem cat are fiecare?adica cat la suta.Deci daca nu se mentioneaza de mine deloc la articolul 15 din actul constitutiv nu am nici o legatura cu firma chiar daca la articolul 1 sunt trecut ca si asociat si ca am depus 100ron capital social?deci eu pe actul constitutiv nu apar cu ce drepturi am si obligatii, raspunderi etc.
Buna.am o mare nelamurire.sunt pe cale sa-mi deschid o firma impreuna cu asociatul meu (care imi este si cel mai bun prieten).El mi-a spus ca poate fi ales doar un singur admin iar eu raman asociat.Mentionez ca am 20 de ani si nu prea ma pricep la infiintarea unui srl.El are 27 si mai stie cate ceva.Problema care este:mi frica sa nu fiu dus cu cu zaharelu, pt ca eu vin cu niste bani in firma si mi frica sa nu ma inlature din firma si sa raman si fara banii investiti.La ce ar trebui sa ma uit ca sa stiu daca fac parte din ea?Deocamdata avem actul constitutional in care la articolul unu sunt trecut ca si asociat impreuna cu el.La capital social sunt trecut si eu cu 100ron eu si 100ron el.Dar la articolul 15 este trecut doar el ca si administrator.Ce ziceti e in regula?Mentionez ca am semnat si eu acest act.Capitalul l-am depus impreuna.Srl este in proces de infiintare.Astazi, persoana care se ocupa de infiintare a venit sa completam actul cu dreptul de semnatura, dar a zis ca doar colegul meu poate neputand fi desemnati mai multi admin, dupa care a zis "hai trecete si tu ca admin sa ai si tu drept de semnatura, facem cumva".Mie mi se pare suspect.La ce ar trebui sa fiu atent.Va rog mult ajutati-ma.