avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate x_vio_fr

Activitate x_vio_fr

Buna ziua,
As vrea sa va consult in legatura cu urmatoarea situatie :

Sunt proprietara unei suprafete agricole in mediul rural ,dar am domiciliul in oras , la distanta mica de acel loc. Doresc sa produc legume , fructe in cadrul unei IF pe care dorim sa o constituim . Activitatea de baza a acestei IF am vrea sa fie PRODUCEREA SI COMERCIALIZAREA LEGUMELOR SI FRUCTELOR .
In oras avem un magazin propriu , in curs de amenajare. Ca sa pot comercializa produsele in oras , trebuie sa cer primariei din satul respectiv eliberarea unui certificat agricol? Sau este suficient actul de proprietate asupra terenului , in vederea constituirii IF ?
va multumesc
Daca am certificat de producator agricol , ( legume-fructe) , pot sa comercializez  produsele intr-un  spatiu comercial ? Care sunt formalitatile de infiintare a spatiului si procedura de obtinere a Autorizatiei de functionare ? Va multumesc
Buna ziua ,
In anul 1997 am infiintat o asociatie familiala intr-un spatiu autorizat , din apartamentul nostru de la parter. Dosarele cu autorizatia de constructie , avizele de la PSI ,Mediu, Sanepid, , contracte cu Electrica , Apa , Salubrizare.. acordul vecinilor etc. .....toate au fost depuse la institutiile respective si in baza lor am primit de la primarie avizul de functionare . Dupa trei ani , am renuntat la activitatea noastra ( comert haine) si am dat spre inchiriere acest spatiu , unei firme cu piese auto. Firma respectiva a preluat autorizatia de functionare de la noi, in baza dosarelor existente peste tot , si nu face dacat sa o reinnoiasca an de an , la primarie , pe numele ei . Asa functioneaza de ani buni, timp in care am platit regulat impozit pe acel spatiu comercial , inclusiv pentru terenul din strada , din fata magazinului . Noi am desfintat acel AF inca din anul 2000. Ne gandim sa reinfiintam din nou o Intreprindere familiala , cu vanzare legume-fructe , din productie proprie . Trebuie sa refacem de la capat toate autorizatiile? Nu ar fi suficient doar avizul sanitar si cel veterinar , intr-ucat trecem pe produse alimentare? Asta desigur , dupa ce amenajam acel spatiu , la standarde europene. Programul de functionare vrem sa-l punem zilnic , intre 9-18 in timpul verii si 15-20 , toamna si iarna . Avem nevoie din nou de acordul vecinilor la acest program ? Plus ca intrarea in magazin se face din strada.