avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate VasileRvd

Activitate VasileRvd

Buna seara!
Din cate am citit in lege, pedeapsa este de la 1 la 5 ani pentru fapta descrisa mai sus, iar pentru prescriptie, din ce am vazut, daca pedeapsa este mai mare de un an dar nu depaseste 5 ani, prescriptia este de 5 ani.
Am interpretat eu gresit?
Pe 4 Noiembrie 2018 (acum aproape 5 ani). Un prieten de-ai mei conducea autovehicolul mamei sale, mentionez ca acesta nu poseda permis de conducere, si am fost opriti. Din dorinta de a diminua fapta prietenului meu, am declarat politistilor ca am condus eu o mare parte din drum, (mentionez ca posed permis de conducere).
Astazi am fost chemati la audieri, am pastrat decalaratia initiala am semnat procesul verbal...etc.

Inrebarea mea este, care sunt urmatorii pasi si daca este posibila prescriptia fapatei, tinand cont de timpul trecut de la comiterea ei?
Buna ziua, dupa aproape 5 ani am fost chemti la audieri pentru problema mai sus mentionata.
Am lasat declaratia initiala.
Acum nu stiu care sunt urmatorii pasi dupa audiere si daca poate fi cazul de prescriptie?
Răspuns la discuția OUG nr.120/2021
Bun, ei fac evaziune prin aceasta metoda "custodie" dar exista riscuri pentru cumparatorul final ddaca acepta sa semnze contractul de vanzare cumparare direct cu presoana din afara tarii?
Discuție OUG nr.120/2021
Ținând cont că din Iulie 2022 conform unei OUG , cel care aduce mașina din spațiul european, trebuie sa îi facă și RAR-ul. Cât de legal e cea ce sugerează acest domn în discuția de mai jos.
Eu:
Cum se procedează cu CIV-ul din 22.07.2022 nu o mai poate scoate decât cel care a cumpărat mașina din afara țării.

Samsar
Mașina se vinde cu contract din afara țării
Direct pe numele tău

Eu
Ii poți face tu RAR, eventual îți fac transfer bancar cu costurile necesare pentru a efectua RAR.ul. mi se pare ciudat ce zici tu mai sus.

Samsar
Dacă ii fac eu rarul mașina trebuie sa fie vândută de pe firma
Iar la aceasta suma se adauga TVA
Pot face asta nu am o problema
Dar nu mai este același preț
Noi avem mașinile in custodie.
Și le vindem pentru ei
O putem și înmatricula nu este o problema
Buna ziua!
Eu si inca 2 prieteni, am fost opriti in trafic de politia rutiera. Unul dintre cei doi prieteni conducea autovehicolul mamei sale, mentionez ca acesta nu poseda permis de conducere. Din dorinta de a diminua fapta prietenului meu, am declarat politistilor ca am condus eu o mare parte din drum, (mentionez ca posed permis de conducere) si ca la insistentele prietenului fara permis de al lasa sa conduca, initial nu am vrut, dar el a insistat spunand ca e masina lui, atunci am trecut eu in dreapta si l-am lasat la volan.
Dupa ce am declarat si n-i s-au facut procese verbale, politistul mi-a spus ca si eu pot primi aceeasi pedeapsa ca si pritenul fara permis deoarece i.am incredintat masina constient fiind de faptul ca nu are permis.
Ce se poate face in situatia asta?
Mai poate fi schimbata declaratia initiala?
Multumesc anticipat!