avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate christo

Activitate christo

Răspuns la discuția Import auto Elvetia
Multumesc
Buna seara,
Desi subiectul este discutat deja as dori sa-ma asigur ca am inteles si sunt la zi:
Pe langa taxele si procedurile normale de inmatriculare se adaoga TVA + taxe vamale.
Pot evita TVA daca masina va fi luata pe firma ?
Taxele vamale pot fi reduse cu 10% daca este EUR1 ( auto va fi din 2015 min) ?
Va multumesc
Răspuns la discuția incredintarea copilului
Multumesc de raspuns AVLIL,

Răspuns la discuția incredintarea copilului
Multumesc de raspuns

Copilul i-a fost incredintat mamei.

Daca m-as limita doar la ce ati mentionat mai sus DA , dar Conventia are si art 21 si a avut nevoie de Rev II ruxelles cu detalii asupra acestor aspecte.

Dintre ele dreptul de a-i stabili resedinta se refera strict la autoritatea tutelara a unei tari, iar facilitarea si asigurarea unei relatii intre minor si celalalt parinte inclusiv bunicii sai! sunt tratatate mai detaliat, ca sa nu mai spun atentia sporita care se acorda in unele tari precum Marea Britanie(sic!) prin creearea de institutii gen ICACU (vezi www.officialsolicitor.com) sau Reunite(reunite.com) care cu asta se ocupa. Personal cred ca este spre binele tuturor sa ne restabilim/refacem viata acolo...

Moral mi se pare normal ca cei (nu doar parintii !) ce i-au fost aproape copilului de la nastere si pana la varsta de 5 ani sa-i fie aproape in continuare macar pana o autoritate tutelara sa ia simple decizii cu caracter important asupra vietii sale iar pentru asta cred ca tebuie lucrat mai mult...


Va multumesc foarte mult pentru interventie

Răspuns la discuția incredintarea copilului
Va salut,

In continuarea topicului Dnei elenah si rapunsului Dlui AVLIL.

Sunt in aceeasi situatie dar de partea cealalta a baricadei .

Nu cumva prin deplasarea in strainatate si ingreunarea prin aceasta a exercitarii drepturilor parintesti si de catre celalalt parinte(presupun ca nu a fost decazut din drepturi !!!) sunt afectate mentinerea unei relatii intre acesta din urma si copil ?

Nu cumva e vorba aici de incalcarea drepturilor de pastrare a relatiei conform Conventiei de la Haga -Bruxelles !?

Incredintarea spre crestere si educare inlesneste deplasarea peste frontiera tarii DAR !!! pana la 3 luni - asta in legea noastra ! - ca vizita si nu restabilirea resedintei in afra tarii, iar daca se urmareste stabilirea resedintei copilului in alta tara atunci trebuie si acordul celuilalt parinte .

Incalcarea acestui drept este clasat ca rapire si se dispune(in tari ca Marea Britanie) cu returnarea copilului in locul unde a crescut , are relatii familiale(inlesnirea relatiilor si cu bunicii! este specificata).

Aflandu-ma in aceeasi situatie as vrea un sfat de la dvs in ce ma priveste.
In prezent fosta sotie cauta pe orice cale sa mi limiteze relatia dintre mine si copil, incercand sa paraseasca tara , in prezent incercand o rlatie cu un cetatean britanic dar in instanta invocand interesul de a-si continua studiile deci o deplasare pe termen lung (peste 3luni).
Copilul are 5 ani merge la gradinita, eu i-am fost si mama si tata in mai multe perioade ('fosta' - divortul a fost pronuntat acum 2 ani - a mai avut o iesire de 4-5 luni cu o bursa din care numai copil nu-ti mai trebuia pe langa, si mai multe iesiri la nivel de spatamana, intotdeuna fara copil), petrecem vacantele impreuna, mama nereusind sa o tina departe de mine si de casa (unde A!-locuim impreuna de 8 ani) mai mult de 2-3 zile .
Ce ma sfatuiti sa fac legal astfel ca sa-mi apar relatia cu copilul meu in aceste conditii, in spiritul Conventiei mai sus mentionate.

Va multumesc
C