Buna ziua.
Am terminat liceul anul acesta si am fost admis la 2 facultati la buget. Doresc sa urmez ambele facultati.
Din cate am inteles, se poate alege o singura facultate gratuita, prin depunerea diplomei de bacalaureat.
Am depus diploma la UBB ( prima facultate).
Problema este ca la a 2-a facultate (UTCN ) mi-au spus ca nu ma pot transfera de la buget la plata atunci cand am mers pentru confirmare.
Ei spun ca singura optiune este sa depun diploma in original pentru inmatriculare, in caz contrar voi iesi din concurs. Daca nu se depune diploma, se considera ca nu m-am inscris si pot intra doar la sesiunea din toamna.
Dupa ei, singura varianta ar fi fost sa pun prima optiune cu taxa, lucru care mi se pare ciudat deoarece in momentul inscrierii nu poti sti ce rezultate vei avea, daca intri sau nu la mai multe facultati. Mi s-ar parea normal sa intru la redistribuire, datorita faptului ca nu pot ocupa locul de la buget pe care am fost admis, si apoi sa primesc un loc eliberat la taxa, datorita mediei mari. Din cate am inteles, la alte facultati se poate face o cerere in sensul asta, dar la UTCN nu este posibil.
Imi spuneti va rog daca procedura asta este legala, si in caz contrar ce articole de lege se aplica?
As avea nevoie de un raspuns cat mai curand posibil, mai este doar o singura zi in care se pot confirma dosarele de la UTCN.
Adaugat ulterior: la UTCN initial au spus ca trebuie depusa o cerere pentru transferul la taxa, apoi au revenit telefonic si au spus ca nu este posibil, si, conform regulamentului, ies din concurs daca nu depun diploma de bacalaureat si nu ma inscriu la buget.