doar ca eu nu prea ma pot baza pe un "cred ca" As avea nevoie de un raspuns sigur si de un avocat care sa ma asigure ca se poate si apoi sa ma reprezinte! Poate se ofera cineva..... cu plata onorariului desigur!.
Probabil ca o sa merg si la un avocat. Dar chiar si cu pregatirea mea de economist imi dau seama ca sunt unele riscuri. In momentul in care eu ii dau banii el inca nu este proprietar..poate dura inca 1 luna jumatate pana se termina totul: devine proprietar, face intabularea, vine banca si ne da creditul. In tot acest timp se pot intampla multe , doamne fereste da o masina peste el si decedeaza. Cine imi mai da mie atunci banii? Sau, chiar si asa....daca vinde la altcineva in acest interval cu un pret mai mare. Eu tot la tribunal ajung nu?
Eu initial ma gandeam ca se poate face un act atunci cand dau cei 40.000 prin care sa se specifice ceva de genul: daca sa spunem dupa ce devine proprietar se razgandeste, apartamentul este al meu.
Mie 95% mi s-a parut ca omul e ok, ne-a aratat toate actele, permisul de la locul de munca dar daca nu se poate face un act serios....e totusi un risc. Voi ce credeti...se poate sau nu se poate un astfel de act? Mai cunosteti si alt caz....au mai fost persoane ce au riscat asa?
mda...asa as fi zis si eu la prima vedere.....dar e un tigan cumsecade, imbracat cum se cuvine si civilizat sau in fine asa pare. M-ar interesa insa mult baza legala si posibilitatile legale de solutionare a acestei situatii.
Problema noastra este urmatoarea. Dorim sa achizitionam un apartament de la o persoana care este chirias la stat. Are contract de inchiriere pe apartamentul respectiv, pe numele lui si are dreptul sa il cumpere de la DAFI ( tine de primaria capitalei). Pentru a achita apartamentul are nevoie de 40.000 de euro, bani pe care in mod evident nu ii are. Acesti bani ar trebui sa ii dam lui, si sa facem un act la notar. Apoi sa achite apartamentul, sa ii faca intabularea si abia apoi poate veni banca ( din partea noastra) pentru a face evaluarea ( necesara acordarii creditului pentru diferenta de bani). Imobilul a fost dat in folosinta in anul 2004. Dupa cum vedeti sunt 2 riscuri majore pe care noi le-am identificat:
1. Sa nu achite Dafi si sa nu devina proprietar ( desi noua ne-a zis ca putem merge cu el cand plateste)
2. Sa devina proprietar si dupa aceea sa vanda altcuiva si nou sa ne ramana sa il dam in judecata. Evident ca nu prea ne-ar conveni sa ajungem sa il dam in judecata si sa umblam dupa bani.
Trebuie sa precizez: chiriasul este de etnie roma, taximetrist, am vazut buletinul. contractul de inchiriere si lista de la asociatie pe numele lui.
Ati mai avut o astfel de situatie? Putem sa rezolvam situatia cu un risc minim sau e mai bine sa renuntam? Putem face un antecontract acoperitor cu riscuri minime cu ajutorul unui avocat bun?
Am vrea apartamentul pentru ca are un pret bun si este foarte frumos.
Multumesc si asteptam raspuns.