daca reusiti sa inscrieti terenul in Registrul Agricol, da. Dar asta doar in care nu sunteti in Municipii sau in Bucuresti. ca in acestea , nu va inregistreaza. Iar conditia e sa fie in registru
In legea 87/2020 este precizat ca una din conditiile de acordare gratuita a terenului aferent constructiei celor care detin constructii care au apartinut fostelor asociatii cooperatiste etc,.. este ca acestea (terenurile respective) sa fie inregistrate in Registrul Agrigol. Dar eu am incercat sa inregistrez terenul in Registrul Agricol la Timisoara, si am primit raspuns ca au o derogare prin lege ca in municipii nu se inregistreaza in Registrul Agrcol decat ternurile pe care se face efectiv agricultura.
practic legea 87/2020 nu se aplica pentru terenurile aferent constructiilor aflate in municipii. Evident fiind ca terenul de sub un spatiu comercial si in jurul lui, aflat in orice localitate nu este folosit pentru activitati agricole.
Mie mi se pare ca e o dispozitie neconstitutionala , fiind evident o discriminare intre doi proprietari , in situatii asemanatoare , unul in municipiu si altul in oras mic, comuna sau sat
As dori o opinie
Multumesc
Eu consider ca nu , intrucat nu exista un proces pe rol, este cumparare simpla a unui imobil contra pret.
Chiar si in cazul in care ar exista vre-un proces , fara legatura cu licitatia si care nu are legatura cu cumparatorul imobilului, acestuia nu i se poate aduce acuzatia ca ar fi cumparat un drept litigios.
In cadrul vinzarii silite , executorul vinde un imobil, nu drepturi litigioase.