avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate Cezarcj

Activitate Cezarcj

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este. Standard TVA e 19%. Pentru orice alte cazuri in afara de acele conditii clar prevazute pentru aplicare cota TVA redusa, se aplica TVA 19%. In acest caz 19% pe intreaga livrare de apartament. Confirmat si de ANAF
Buna ziua,
In cazul in care eu nu mai indeplinesc criteriile pt achizitie imobil cu TVA 5% si cumpar doar 1/2 dintr-o locuinta impreuna cu o persoana ce nu este sotia mea si care se incadreaza in criteriile de TVA 5%, trebuie sa platesc TVA 19% pt partea mea?
Teoretic eu nu cumpar o locuinta intreaga si astfel nu ar trebui sa platesc TVA 19%. Este corect?
Ca si info suplimentara, cealalta persoana este mama mea si se incadreaza in criteriile de TVA 5%.
Este vorba de un imobil ce per total se incadreaza in criteriile de suprafata si pret.
Eu am mai achizitionat impreuna cu sotia un ap cu TVA 5%.
Criteriile pt TVA 5% sunt extinse si sotului/ sotiei dar nu stiu sa fie extinse si altor persoane astfel incat sa se aplice TVA 19% pe intregul imobil.
Astfel, platesc TVA 19% pt partea mea sau nu se aplixa TVA 19% avand in vedere ca nu cumpar intregul imobil?