avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate Andreeatiba

Activitate Andreeatiba

Răspuns la discuția Divort cu copil minor
Buna. Din punctul meu de vedere nu e nici o problema ca ai scris aici. Sper sa primesti raspunsurile de care ai nevoie. E trist ca in zilele noastre conteaza mai mult un telefon, laptop, joc sau o retea de socializare decat ceea ce e cu adevarat real:familia.
Din ce am mai citit pe aici si din ce mai stiu de la cei din jur, divortul se face in tara in care s-a oficiat casatoria. La notar, asa cum mi-a scris mai sus un domn avocat, poti divorta daca va puneti de acord in toate privintele: cui ramane casa, masa, copii, cine plateste pensie alimentara, etc. Voi doar va puneti de acord asupra tuturor lucrurilor si mergeti la notar cu actele. Daca nu, in instanta. Asta e calea cea mai lunga si obositoare.

Andutsa a scris:

Buna, as avea si eu o situatie, imi cer scuze ca o descriu in citat, nu ma descurc sa deschid topic nou. Vreau sa divortez, sotul nu e agresiv fizic, doar verbal. Din cauza unui joc pe net, am ajuns sa fim ignorati si eu cit si cei doi minori pe care ii avem impreuna. Locuind in alta tara, ce ar trebui sa fac? Unde sa incep divortul? In tara unde ne-am casatorit (Romania) sau in tara unde sintem in prezent cu copii cu tot? Avem si o locuinta cumparata dupa casatorie, stiu ca e bun comun chiar daca a fost cumparata integral din banii mei, trebuie inaintat si partajul in acelasi timp? Avem sanse sa divortam la notar? Va multumesc anticipat pt raspuns si scuze pt interventia in topicul dvs.

Va multumesc din suflet tuturor pt raspunsuri.
Voi actiona in functie de sfaturile date de voi. Acum macar stiu cu ce sa incep!
Va multumesc pt raspuns!
Partaj nu avem la ce sa facem deoarece casa unde stam este a bunicii sotului, loc de munca cu un contract el nu are, violent nu este, decat verbal.
Am decis separarea deoarece suntem toxici impreuna iar copilul nu poate creste in continuare in acest mediu.
Nu ne.am deaparti pe cale amiabila sub nici o forma, si mi-a spus de multe ori ca ar face si pe dracu in patru sa imi ia copilul si avand ajutor din partea parintilor lui care sunt oameni influenti, sunt sigura ca ar reusi.
Copilul sta cu mine non-stop, el nu e interesat atat de mult de copil, mai mult vorbeste la telefon sau sta pe retele de socializare.
Date fiind toate aceste lucruri, copilul va ramane cu mine? Nu as putea trai fara el.
Buna.
Sunt casatorita de putin timp si am ajuns la concluzia ca nu mai doresc sa raman in aceasta casnicie. Avem impreuna un copil de doi ani.
As vrea sa ma indrumati, sa imi spuneti care sunt pasii care trebuie urmati pt a iesi din aceasta casnicie impreuna cu copilul meu, deoarece stiu ca va incerca toate caile legale si nu numai pt a-l lua la el.
Inca locuiesc cu el in casa.
Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns!