Buna ziua,
As avea rugamintea sa ma ajutati cu o baza legala sau cu un sfat in ceea ce priveste speta descrisa mai jos:
pe scurt: in anul 2013, s-a deschis un proces civil ce a avut ca obiect mai multe imobile-terenuri agricole, inregistrate la momentul respectiv in cartea funciara. In cadrul procesului am avut calitatea de parat. Reclamantul a notat litigiul in fiecare carte funciara, depunand atasat cererii adresata BCPI cererea de chemare in judecata, in care era identificat fiecare imobil in parte. Sentinta a fost data in 2014, si se respingea intregime actiunea civila. reclamantul a facut Apel, si ulterior a renuntat la judecata. atat Hotararea Tribunalului cat si Decizia Curtii de apel au ramas definitive. Am depus la Bcpi competent cereri de radiere a litigiului din cartile funciare ale imobilelor, insa registratorul sef a respins cererea, motivand faptul ca instanta, prin hotararea data nu a identificat fiecare imobil in parte. Am incercat sa ii explic respectivuluiu registrator ca in cartea funciara apare nr. de dosar care este unic, iar sentinta a fost impotriva actiunii formulate prin cererea de chemare in judecata, care a stat la baza inregistrarii in Cf insa fara succes. Motivarea a facut-o ca nefiind respectate prevederile art. 29 lit b din L6/1996.
Mentionez ca in cadrul sentintei este mentionata suprafata totala a imobilelor cat si numarul acestora. Ceea ce nu inteleg este daca instanta are sau nu obligatia de a prelua in redactarea sentintei si de a identifica fiecare imobil in parte.
La prezentarea argumentelor mele registratorul m-a sfatuit sa fac contestatie, dar orticum nu voi rezolva nimic intrucat are dreptate si nu are ce sa faca.
Multumesc!