avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate sebyvoinea

Activitate sebyvoinea

Răspuns la discuția Impozit programatori
Totusi ramane deschisa problema existentei unor programatori absolventi ai "nefericitei" sectii de Microelectronica care beneficiaza de scutire de impozit (incadrati inainte de 2008).
Ce se va intampla cu ei? Vor pierde aceasta facilitate?

O alta intrebare ar fi: carui for ar trebui sa ne adresam pentru reglementarea acestei discriminarii din Ordinul 250/31.05.2004 ? ... In fond, daca ar fi fost studiate planurile de invatamant aferente specializarilor din cadrul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, s-ar fi ajuns imediat la concluzia ca avem calificarea necesara pentru a activa in domeniu IT (as indrazni sa afirm ca suntem chiar supra-calificati comparativ cu alte specializari prevazute in Anexa nr.2!)
Răspuns la discuția Impozit programatori
Incepand cu februarie 2008 urmeaza sa fiu incadrat ca "Programator de sistem informatic", dar am fost anuntat de catre departamentul de HR al firmei ca nu voi beneficia de scutirea de impozit deoarece am absolvit specializare Microelectronica (a Fac. de Electronica si Telecomunicatii, UTI, Iasi), specializare acreditata, invatamant de lunga durata. Motivul: aceasta specializare nu apare explicit in anexa 2.
Problema este ca in firma exista absolventi de Microelectronica care beneficiaza de aceasta deducere, singurul lor "merit" fiind faptul ca au fost incadrati ca programatori inainte de 2008.
Intrebare: este eronata incadrarea lor sau s-a produs o "discriminare" in ceea ce ma priveste? In acest caz, ce "masuri" legale pot lua?