Buna ziua, detin un teren luat in concesiune pe 25 de ani. Contractul a fost facut in 1994,
Insa recent am primit o instiintare pe care nu o pot intelege.. daca pot fi lamurit.
Conform contractului initial reiesea ca, terenul, dupa plata timp de 25 de ani a concesiunii intra in proprietatea detinatorului timp de 99 de ani, fara ca acesta sa mai plateasca dupa cei 25 de ani concesiunea.
In aceasta instiintare se mentioneaza din H.C.L nr. 106/22.03.2018 Regulamentul privind modul de concesionare a terenurilor ce apartin domeniului public sau privat al municipiului Galati, Cap.2 art.6 lit. c) :
“Nivelul minim de redevență;
C^1 ) Stabilirea redevenței pentru un teren, obiect al unui contract de concesiune
încheiat sub incidența Legii nr.50/1991, se realizează în condițiile art. 17 ale
respectivului act normativ, în așa fel încât, în termen de maxim 25 de ani, să se
recupereze întreaga valoare a terenului, ceea ce nu înseamnă însă, că după 25 de
ani, concesionarul nu mai datorează prețul folosinței, acesta trebuind să fie achitat
pe toată durata concesiunii.
C^2) Prețul redevenței se indexează anual cu indicele de inflatie comunicat de către
Institutul Național de Statistica. "
Conform acestei instiintari, si a hotararii locale, reiese ca dupa ce am terminat de platit cei 25 de ani de concesiune sunt bun de plata in continuare pana la cei 99 de ani. Eu personal asta am inteles si nu stiu daca este indeplin corect, de asta am apelez pentru a primi informatii de la cineva mai informat.
Va multumesc!