avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Activitate Grigore40

Activitate Grigore40

Va multumest ca ati raspuns . Este vorba despre un contract de livrare produse, intre firma la care lucrez eu si o alta societate . Departamentul juridic a scris in contract " societatea sc. xyz ( adica la care lucrez eu si care nu a primit produsele) "are dreptul de a percepe penalitati" . Nu inteleg acest termen " are dreptul" este acelas lucru cu "are obligatia" . Eu sunt inginer si prin decizia societatii mele sunt responsabil de contract ( accept factura la plata si urmares derularea contractului ,).
Referitor la acest articol - Art. 15. Penalităţi, daune-interese
<(1) în cazul în care Furnizorul nu reuşeşte să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale din contract, Beneficiarul are dreptul de a deduce dobânzi penalizatoare,.......... >,
Am incheiat un contract de produse cu o firma, in care am efectuat o factura de penalitati pentru produsele livrate care au depasit termenul de livrare , firma a fost de acord dar din pacate a livrat doar jumatate din produse. Din pacate si pentru mine si pentru frima respectiva restul produselor din contract nu au mai fost livrate in termneul de livrare si de valabilitate al contractului iar eu nu am mai efectuat penalitati pentru produsele nelivrate deloc. Colegii mei de la contracte au scris acest articol 15 , care <Beneficiarul are dreptul de a deduce dobânzi penalizatoare,....... >,. In urma controlului intern am ajuns sa am mari probleme , in sensul ca de ce nu am perceput penalitati firmei si ca voi suporta consecintele ca eram obligat sa efectuez penalitile. dar in contract scria clar ca sunt obligat sa efectuez penalitati la produsele care au depasit termenul de livrare dar nu si pentru produsele care nu au fost livrate deloc. Cum era corect sa procedez?