avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Activitate Costel033

Activitate Costel033

Va multumesc pentru opinie.
Nu incerc sa trag de timp sau altceva , ma interesa daca mai are rost sa fac contestație..ma interesez pentru ca nu as vrea sa pierd niste bani cu un proces pe care il pot pierde pentru o amenda de 580 de lei (care în decurs de 15 zile poate fi plătită la jumatate) si pentru o lună suspendarea premiului. Adică pot sta "pe dreapta " o lună, dar eu sunt sigur că nu am trecut pe roșu cum au zis ei , si sa plătesc amenda degeaba.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Faptul ca nu semnati pv nu va ajuta in nici un fel,mai mult va incurca e posibil sa va expire dovada iar pv sa va fie comunicat dupa expirare.Sansele se analizeaza cu un av daca vreti ceva serios daca vreti sa trageti de timp invocati ce doriti dvs si castigati dreptul de a circula pe perioada judecarii procesului.

Va multumesc pentru raspuns! Am vreo sansa sa castig daca fac contestație? Sau dacă nu au chemat nici un martor se poate anula procesul verbal?

latka a scris:

1. Da, conform art. 19 din OG2/2001.
2. Da
3. 20 RON taxa, plus alte cheltuieli ( avocat, eventual, deplasare la judecatorie in alta localitate). Sa platiti oricum jumatate din minimul amenzii, cind primiti PV de contraventie.
4. Sa nu mai refuzati semnarea PV alta data, acest lucru inseamna doar ca ati luat la cunostinta, nu ca acceptati ce scrie in PV.

Buna ziua
Am fost oprit de un echipaj de poliție pe motiv că am trecut pe roșu (desi nu a fost asa). Mi s-a explicat pentru ce am fost oprit , am negat , iar ei mi-au scris un proces verbal pe care mi l-au citit , am refuzat să îl semnez , si nu au chemat nici un martor , mi-au dat dovadă 15 zile si mi-au reținut permisul pentru 30 de zile . Intrebarile mele sunt :
Trebuia să cheme martor pentru ca am refuzat să semnez?
Trebuie să aștept procesul verbal prin posta pentru a plăti amenda?
Daca fac contestație ma costa ceva ? Sau ar fi mai bine sa plătesc amenda si sa astept ?
Cum ar trebui sa procedez?