avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Activitate Nell30

Activitate Nell30

Răspuns la discuția Partaj divort cuplu franco-roman
Tocmai ca l-am intrebat, dar nu inteleg foarte bine cum decurg lucrurile si de ce partajul se poate face numai in Romania. Mi-a spus ca sotul poate fi reprezentat de un imputernicit roman pe baza de procura si apoi eu ma pot ocupa de partaj, deplasandu-ma singura in Romania. Mi-a spus ca sotul si cu mine putem evalua la cat dorim pretul terenului, eu urmand sa-i platesc 1/2 de teren contra acestei sume stabilite amiabil. Procedura mi se pare ciudata si desigur va fi lunga, cu acte de tradus in Romania etc.
Răspuns la discuția Partaj divort cuplu franco-roman
De la un notar din Romania care imi cere sa fac partajul in Romania (teren situat in Romania) dupa ce voi obtine divortul in Franta. Sotul meu francez nu cred ca isi doreste sa se deplaseze in Romania pentru a divorta.
Răspuns la discuția Partaj divort cuplu franco-roman
Va multumesc pentru raspuns. Am inca unele nelamuriri. Am inteles ca divortul se face in Franta, dar partajul in Romania.
Ce ar trebui inscris exact in conventia de divort din Franta privind rascumpararea de catre mine a partii de teren a sotului ?
Conform legii romane, pentru a se putea face partajul trebuie intai
stabilite cotele asupra bunurilor comune din timpul casniciei. Acest lucru se face prin actul de lichidare a comunitatii si regimului matrimonial. In Franta cotele sunt 1/2 pentru fiecare parte, dar vom avea grija sa specificam cotele de 1/2 fiecare privind terenul detinut in Romania.
Putem face alte mentiuni privind valoarea de rascumparare a terenului de catre mine sau aceste mentiuni nu au valoare decat in momentul partajului facut in Romania ? Vom stabili de comun acord un cost de rascumparare simbolic.
Din ce motiv partajul trebuie facut numai in Romania prin act autentic la notar ?

Multumiri anticipate.
Sunt cetatean roman maritata de 28 ani cu un cetatean francez si am dubla-nationalitate; locuim in Franta. Intentionam sa divortam la amiabil in Franta (fara judecator, ci doar la notar, reprezentati de catre 2 avocati) : nu avem copii sub 18 ani si nici bunuri comune in Franta, ci doar un teren agricol in Romania. In ceea ce priveste terenul detinut in Romania, sotul intentioneaza sa renunte la jumatatea lui. Cum pot recupera legal jumatatea de teren agricol de la sotul meu cu cheltuieli minime ? O donatie din partea lui ar putea fi atacata in caz de deces de copiii dansului din prima casatorie. O rascumparare a partii lui de teren la un pret modic ar fi o solutie pe care am vrea sa o cunoastem in detaliu (cum sa stabilim aceasta sulta pentru dansul care in realitate nu cere sa fie despagubit, insa legea cere acest lucru ?). Pentru informare, terenul este pe numele meu, dar cumparat pe timpul casatoriei in 2008. Multumiri anticipate.