Multumesc frumos pt. raspuns ! Ramane sa vad luni cu ce atitudine voi fi intampinat de manager/HR si daca mi se va oferi un contract care motiveaza intreg venitul. In caz contrar,nu semnez nimic si ies pe usa. O zi frumoasa!
Buna seara,
Am primit o oferta de angajare,numai ca in bucuria momentului nu am luat in seama o mentiune a managerului,care acum mi-a dat de gandit:mi s-a spus ca voi lua "in mana" 8,5% din valoarea totala a salariului,restul fiind virat pe card. Nu am semnat inca contractul,dar cel mai probabil acel 8,5% nu va fi declarat in CIM. Am auzit si vazut multe cazuri in care apare aceasta "practica",mai ales in joburi low-end(ca si cel pt. care am primit oferta,de altfel). Intrebarile mele sunt:
1)Nu este un caz de evaziune fiscala?
2)Imi poate compromite REGES-ul si viitorul profesional?
3)Am cerut astazi persoanei de la HR un contract care motiveaza TOT salariul - a spus ca trebuie sa vorbeasca cu mangerul. Daca nu doreste sa imi motiveze intreg salariul ar trebui sa semnez contractul(chiar si pe o luna de zile), sau sa renunt din start la colaborare si sa caut altceva?
4) Ipotetic,care este cel mai rau lucru care mi se poate intampla in cazul in care semnez un astfel de contract?(pasibil de penalizari din partea statului,cazier,ceva?).
Multumesc anticipat!